Арест за 53-годишен рецидивист, изнасилил и блудствал с малко момиче роднина

https://www.24chasa.bg/novini/article/8118168 www.24chasa.bg

Районен съд - Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия Методи Й. / на 53 години, от с. Бараково /, обвинен в изнасилване и блудство с непълнолетно момиче, низходяща сродница.

Съдът, като взе предвид доводите на прокурора, защитата, изявленията на обвиняемия и събраните в хода на досъдебното производство доказателства, счита че са налице предпоставките на за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Обвинението е за две тежки престъпления срещу половата неприкосновеност извършени срещу непълнолетно лице.

От разпита на свидетелите се установява съпричастността на обвиняемия към извършените деяние и предвид, че едно от престъпленията е при условията на чл. 26, ал. 1 от НК съдът счита, че е налице опасност обвиняемия да извърши и друго престъпление.

Налице е опасност да се укрие предвид, че постоянният и настоящият адрес са различни от този на който живее в момента и предвид тежестта на обвиненията вероятността да се укрие от наказателно преследване е налице, още повече че обвиняемия е осъждан многократно макар и за голяма част от престъпленията да е реабилитиран.

Методи Й. е привлечен като обвиняем, че за периода от 04.09.2019 г. до 17.01.2020 г., в условията на продължаващо престъпление, включително и с употребата на сила, се е съвкупил или е правил опити да се съвкупи с неполнолетно момиче, негова низходяща сродница.

Определението може да се обжалва пред Кюстендилски окръжен съд в тридневен срок, считано от днес.