Емил от Перник, който се гръмна в ДАНС, опитал да се самоубие и преди 10 години

https://www.24chasa.bg/novini/article/8118690 www.24chasa.bg

Пистолет с два пълнителя намерени в дрехите му, работи се по версия, че е искал да стреля по агентите в сградата

Бил самотник, националист и участвал в Луковмарш, извикали го по проверката на движението БНС, което го организира

Емил Крумов, който се простреля в сградата на ДАНС е бил отчаян от живота, живеел сам, а преди 10 г. отново е правил опит за самоубийство, но неуспешен, научи "24 часа".

Той е член на движението "Български национален съюз" (БНС ), което организира Луковмарш всяка година в София. Крумов е бил редовен посетител на събитието, срещу което има широк обществен отпор. Той е в Управителния съвет на БНС , но не се занимавал активно с политика.

Точно заради националистическото събитие, което е насрочено за 22 февруари, е бил извикан Емил Крумов в ДАНС . Призовката му е била за 14 ч. Той минал през будката до оградата. Там записали и имената му. След това се запътил към сградата, където контролът е по-сериозен. На входа са поставени и металдетекторите , които следят за скрито в дрехите оръжие. Когато служителите на входа поискали да го проверят Емил извадил самоделка , подобна на писалка и я насочил към главата си. Последвал изстрел и Крумов паднал в кръв на земята.

"Проверява се версията за опит за нападение над служители от ДАНС ", казват по случая от Софийската районна прокуратура, която ръководи разследването по случая.

Веднага е извикана Бърза помощ и полиция. Пристигнал е и наблюдаващия прокурор. Мъжът вече бил мъртъв.

Освен самоделката Емил носил в дрехите си и незаконен пистолет с два пълнителя. Точно заради това се разследват намеренията му да влезе в сградата на ДАНС и да стреля на месо.

Точно преди 10 дни главният прокурор Иван Гешев нареди проверка на БНС , които са организатор на "Луковмарш ". Това е факелно шествие в памет на ген. Христо Луков. Луков е един от двигателите на Съюза на младежките национални легиони - ултранационалистическа профашистка и пронацистка организация в България, активна през 1932 – 1944 година и определяна като най-мощното фашистко движение в българската история.

Всяка година кметът на София забранява Луковмарш със заповед, но въпреки това националистите го провеждат. Проверката, наредена от Гешев трябва да покаже дали е спазен Законът за политическите партии. Обясненията на организаторите са вземани в ДАНС . Освен Крумов са били привикани над 10 души, но в различни дни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Малки и големи кукери прогониха злите сили в Елин Пелин. Групи от общинското градче и близките села Лесново и Ноевци бяха сред най-атрактивните участници в събитието, събрало хиляди зрители в слънчевия февруарски уикенд. Четвъртото издание на кукерския фестивал събра на едно място над 1800 участници

Сценаристът Христина Апостолова си направи музикална разходка в столицата, видяха папараците на "България Днес". Съпругата на Евтим Милошев сложи тапите в ушите, усили любимата си песен и започна да крачи по-смело и в по-добро настроение по софийските улици. СНИМКИ: БЪЛГАРИЯ

С черни очила, клюмнала шапка, съвсем неглиже и с любимото куче се разхожда из центъра на столицата Ники Илиев, видя зоркото око на "България Днес". Актьорът видимо е позаслабнал и с немалко бели косми на брадата. Къде отиде онзи красавец, мечта за немалко