Съдът отмени забраната на Полфрийман да напуска страната (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8119420 www.24chasa.bg
Джок Полфрийман СНИМКА: Йордан Симеонов

Софийският административен съд отмени забраната на Джок Полфрийман да напуска страната. Решението е от 24 януари и не е окончателно. То може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Забраната за напускане на страната е наложена на 11 септември 2011 г. от шефа на Дирекция "Миграция" по предложение на Софийската градска прокуратура. Това става след като Полфрийман бе осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Макар и издадена през 2011 г.,, заповедта е връчена на чужденеца през 2019 г.

Според съдия Боряна Бороджиева след пускането му от затвора се е стигнало до ситуация, при която Полфрийман има три мерки едновременно.

От една страна след освобождаването му през септември 2019 г. му е наложено експулсиране и забрана за влизане и пребиваване на територията на страна-членка на Европейския съюз за 5 години, което се прави спрям чужденците излежали присъди у нас. Двете мерки също са на дирекция "Миграция". От друга обаче Полфрийман има и забрана да напуска страната. Съдът констатира, че двете взаимно се изключват.

Все още се чака и решението по делото, образувано във ВКС по искане на бившия главен прокурор Сотир Цацаров за отмяна на условното предсрочно освобождаване. Делото се гледа на 7 октомври миналата година.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца