Отвличал ли е самолет през 1981 г. самоубиецът от ДАНС?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8120689 www.24chasa.bg
Един от похитените самолети на БГА "Балкан"

На 1 февруари 2010 г.  "24 часа" публикува материал на Алексения Димитрова по документалния сборник "Международният тероризъм в досиетата на ДС". Там е цитиран документ за отвличанията на самолети у нас. В него пише:  "На 16.01.1981 г. 10 минути преди кацането на самолет Ту - 134, изпълняващ рейс София - Варна, човек в немска униформа и отличителни белези на хитлерист с пистолет в ръка се отправил към кабината на пилотите. Минути по-късно е обезвреден. Похитителят Емил Стойнев Крумов, на 17 г., се оказал психически болен, а пистолетът - саморъчно направен, негоден за стрелба."

Тези редове вчера публикува "Труд", твърдейки, че въпросният Емил Крумов е  същият, който се застреля вчера в сградата на ДАНС. Така ли е?

Според регистрацията на Българския национален съюз в Търговския регистър член на управителния съвет е Емил Стойцов Крумов, роден през 1964 г. Във второто име има две букви разлика. Възрастта обаче е същата - и този Емил Крумов е бил на 17 г. през 1981 г. Похитителят е носил хитлеристка униформа, тоест увличал се от национал социализма. Членовете на БНС наричат себе си "национални социалисти". 

Отвличал ли е самолет през 1981 г. самоубиецът от ДАНС?

Заради тази регистрация вероятно Емил Крумов е бил повикан на разпит, въпреки, че от БНС твърдят, че преди 8 години се е оттеглил от организацията.

За един и същ човек ли става въпрос?

Според създателя на БНС Боян Расате това е много вероятно. "Не мога да го твърдя със сигурност, но Емил Крумов разказваше пред нас как през 1981 г. се е опитал да отвлече самолет", каза Расате пред "24 часа".

Очаквайте подробности.