Боян Расате: Около смъртта на Емил Крумов има твърде много неясноти

https://www.24chasa.bg/novini/article/8122144 www.24chasa.bg
Боян Расате

Вчера 27. 01. 2020 г. в медийното пространство беше разпространена информация, че мъж се е самоубил в сградата на ДАНС. Същият бил член на Управителния съвет на Български Национален Съюз. Така започва декларация на лидера на Български национален съюз Боян Расате във връзка със случая със самоубилия се в сградата на ДАНС Емил Крумов.

Вижте останалата част от декларацията на Расате: 

Случилото се по-късно беше определено като „трагичен инцидент”. Няколко часа след това беше спусната допълнителна информация, че лицето било „сериозно въоръжено”. Полицаите намерили у него пистолет със заличени номера и два пълнителя.

В тази връзка Главното водачество на Български Национален Съюз счита, че около смъртта на Емил Крумов има твърде много неясноти, които будят тревога и съмнение.

Емил Крумов, жител на град Перник, е наш дългогодишен член. Той е кротък, спокоен и добър. Никога не е участвал в безредици, не е арестуван и не е агресивен по характер. НИКОГА НЕ Е ПРИТЕЖАВАЛ ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ, а още по-малко е показвал признаци, че иска да сложи край на живота си.

Категорично се противопоставяме на внушението, което беше представено в медиите, че Емил Крумов „вероятно е планирал нападение над служители на ДАНС”?!

Категорично не вярваме, че Емил Крумов е бил въоръжен и още по-малко, че е влязъл въоръжен в района на ДАНС!

Не намираме никаква логика и отговор на въпроса „Защо му е да носи със себе си писалка със сачма при положение, че е въоръжен с пистолет с два пълнителя”?!

Няма логика и в „намерението му” да извърши покушение срещу служители на ДАНС, но вместо това да застреля себе си, при това не с пистолета си, а с писалка?!

В тази връзка изказваме съмнение, че обстоятелствата около смъртта на нашия член Емил Крумов са точно такива, каквито ни бяха представени!
Главното водачество на БНС иска среща с ръководството на ДАНС, на която да ни бъдат дадени неопровержими доказателства, в това число и записи от камерите за видеонаблюдение, които да изяснят въпросите около смъртта на Емил Крумов.

До предоставянето на такива доказателства ще считаме, че смъртта на Емил Крумов не е „трагичен инцидент”, и още по-малко случаен акт на умопомрачен, който е решил да сложи край на живота си!

До предоставянето на такива доказателства ще считаме, че Емил Крумов е починал при съмнителни обстоятелства, които не изключват той да е бил убит в сградата на ДАНС.

Освен това смятаме, че сме в правото си да уведомим както международните медии, така и международните правозащитни организации, занимаващи се с правата на човека, за да сме сигурни, че обстоятелствата около смъртта на Крумов няма да бъдат потулени, а ще бъдат надлежно разследвани и публично оповестени.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След доцент Деси Бакърджиева става професор Лили АНГЕЛОВА снимки: Пламен КОДРОВ Над 200 симпатични и пищящи фенки на Наум Шопов-младши дойдоха на прожекцията на сериала "Откраднат живот" в столично кино, видя "България Днес". "По-полека, една след друга", радваха се фотографите на интереса, който предизвика синът на Христо Шопов

Служители на почистващите фирми в София миха вчера булеварди и улици. Общо 788 дка улици са измити за първите два месеца на годината в София. По-топлата зима позволява общината да предприеме подобни действия, които са част от мерките за по-чист въздух. През януари машинно са измити 406 дка улици, а до 17 февруари - още 382 дка

Той може да е озвучавал най-известния скъперник на света - Ебенизър Скрудж, но не пести пари да празнува щедро с приятели рождения си ден. С тези мисли как да прекара празника си навръх 3 март топпапараците на "България Днес" изловиха театралната звезда Георги Новаков. Дългогодишният глас зад кадър се разхождаше умислен по улиците и умуваше как да