Министерството на туризма предупреждава бизнеса и туристите за мерките в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/8125379 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Във връзка със ситуацията след разпространението на коронавирус в Китай Министерството на туризма предупреждава за предприетите мерки по повод пътувания на китайски граждани зад граница и на чуждестранни туристи в Китай.

Информацията се базира на съобщения от Европейската туристическа комисия и официално съобщение от Министерство на туризма на КНР на грама от българското Министерство на външните работи.

В текстовете се посочва, че „Китайската туристическа асоциация налага следните ограничения на пътуванията на китайски граждани:

- всички китайски туристически групи, пътуващи в чужбина, ще бъдат спрени, считано от 27 януари 2020 г.

- резервациите за полети и хотели в чужбина, направени чрез туристически агенции, ще бъдат прекратени, считано от 27 януари 2020 г.

- резервациите за вътрешни полети и хотели в Китай, направени чрез туристически агенции, са били анулирани, считано от 24 януари 2020 г.

Всички автобусни линии от провинциите на Китай към Пекин са преустановили превоза на пътници, считано от 26 януари 2020 г. до второ нареждане.“

Китайското министерство на културата и туризма издаде на 24 януари известие, адресирано до всички туристически агенции в Китай за превенция и контрол на пневмониите, причинени от коронавируса. Те са инструктирани да преустановят изцяло вътрешния и изходящия туристически бизнес до допълнително предизвестие. Китайските специализирани власти са във връзка с Европейската комисия и другите оторизирани органи в ЕС.

Министерството на туризма на България обръща внимание на бизнеса и туристите да се информират обстойно от компетентните институции за ситуацията.

Препоръки към пътуващите зад граница български граждани във връзка с разпространението на новия коронавирус от Китай публикува и нашето Външно министерство на https://www.mfa.bg/bg/news/23955.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След доцент Деси Бакърджиева става професор Лили АНГЕЛОВА снимки: Пламен КОДРОВ Над 200 симпатични и пищящи фенки на Наум Шопов-младши дойдоха на прожекцията на сериала "Откраднат живот" в столично кино, видя "България Днес". "По-полека, една след друга", радваха се фотографите на интереса, който предизвика синът на Христо Шопов

Служители на почистващите фирми в София миха вчера булеварди и улици. Общо 788 дка улици са измити за първите два месеца на годината в София. По-топлата зима позволява общината да предприеме подобни действия, които са част от мерките за по-чист въздух. През януари машинно са измити 406 дка улици, а до 17 февруари - още 382 дка

Той може да е озвучавал най-известния скъперник на света - Ебенизър Скрудж, но не пести пари да празнува щедро с приятели рождения си ден. С тези мисли как да прекара празника си навръх 3 март топпапараците на "България Днес" изловиха театралната звезда Георги Новаков. Дългогодишният глас зад кадър се разхождаше умислен по улиците и умуваше как да