Намалиха гаранцията на бащата на бебето, загинало при катастрофата с Местан

https://www.24chasa.bg/novini/article/8131096 www.24chasa.bg
Служители на полицията в Кърджали на местопроизшествието

Окръжният съд в Кърджали намали наполовина паричната гаранция на Юсеин Ахмед, баща на загиналата при тежката катастрофа катастрофата с Лютви Местан 6-месечна Еджрин. Срещу Юсеин Ахмед е повдигнато обвинение за съпричиняване на смъртта на детето. Обвинителният акт срещу бащата на бебето беше внесен след извършената автотехническа експертиза.

На Юсеин Ахмед бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. След обжалването, съдът намали гаранцията на 1000 лева. Решението е окончателно.

Произшествието, при което загина 6-месечната Еджрин и пострадаха 9-годишното й братче, както и нейните родители, стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини, последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При катастрофата „БВМ“-то излита от пътя и пада на над 100 метра. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.

След инцидента Лютви Местан беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.