10 000 българи спечелили над 5000 лв. от Националната лотария

https://www.24chasa.bg/novini/article/8132139 www.24chasa.bg

Не се знае предварително кой билет печели,

освен в България те се печатат в САЩ и Англия

Три пъти Националната лотария е била проверявана през 2019 г. от комисията по хазарта дали печелившите са истински, но нарушения не са открити. На проверяващите са били предоставени платежните нареждания за изплащане на сумите.

Хората, които са спечелили над 5000 лв. у нас, вече са над 10 000. Внушителният брой показва, че е трудно да се организира подобна огромна група от фалшиви печеливши.

За допълнителна прозрачност в общите условия на лотарията е записано, че този, който спечели над 5000 лв., се съгласява да бъде сниман.

За някои от билетите печалбата се изплаща веднага, за други сумата се дава на части. Във втория случай една част от сумата се дава накуп, а останалата - примерно на годишни вноски. Печалбите от лотарията се наследяват, а организаторите са длъжни да заделят провизии, които да гарантират изплащането на разсрочените печалби.

Не е и възможно да се знае предварително кой билет е печеливш, тъй като голяма част от тях се печатат в чужбина - САЩ или Англия, друга част - в България.

“Всички печеливши от лотарии съществуват и парите им са преведени”, увери Васил Божков пред БНТ. “Това нанася големи вреди на бизнеса и ще заведа лични дела. Парите им са преведени по банков път, както е по закон”, добави бизнесменът.

Печатниците отговарят за равномерното разпределение на печелившите билети, а организаторите на лотарията нямат информация. Билетите и тиражите пристигат по едно и също време.

Чрез електронната система също не е възможно да се разпознае печеливш билет, защото, за да се разбере какво има на билета, трябва да се изтрият каретата. Там има код, който се разпознава от системата, но не е възможно да се разбере преди изтриването само по баркода дали билетът печели.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Короновирусът стряска Мира Добрева. Водещата с нетъпрение чака паниката около заразата да отшуми. Заради страха си от вируса, телевизионерката не пътува из страната. Мира пише книга за живота на столетниците у нас. Всяка свободна минута, тя търси вековници, но опасността от емипедия я спира. "Айде да се маха вече тоя коронавирус

Съдя Атанас Семов е явно доста обичан човек, видяха папараците на "България Днес". Юристът се разходи по една от централните софийски улици, но почти на всяка крачка бе спиран от познати, които да го поздравят. Това по никакъв начин не го притесни, а точно обратното. Толкова подобри настроението му, че Семов реши сам да се почерпи с едни от

Половинката на звездата на "Реал" (Мадрид) Иско Аларкон - Сара Саламо, се оказа доста разностранна личност. Тя изненада всички с последната новина около себе си. Футболната половинка е готова с написването на своя първи роман. Нещо повече - той вече е отпечатан и в най-скоро време ще бъде пуснат в продажба