10 000 българи спечелили над 5000 лв. от Националната лотария

https://www.24chasa.bg/novini/article/8132139 www.24chasa.bg

Не се знае предварително кой билет печели,

освен в България те се печатат в САЩ и Англия

Три пъти Националната лотария е била проверявана през 2019 г. от комисията по хазарта дали печелившите са истински, но нарушения не са открити. На проверяващите са били предоставени платежните нареждания за изплащане на сумите.

Хората, които са спечелили над 5000 лв. у нас, вече са над 10 000. Внушителният брой показва, че е трудно да се организира подобна огромна група от фалшиви печеливши.

За допълнителна прозрачност в общите условия на лотарията е записано, че този, който спечели над 5000 лв., се съгласява да бъде сниман.

За някои от билетите печалбата се изплаща веднага, за други сумата се дава на части. Във втория случай една част от сумата се дава накуп, а останалата - примерно на годишни вноски. Печалбите от лотарията се наследяват, а организаторите са длъжни да заделят провизии, които да гарантират изплащането на разсрочените печалби.

Не е и възможно да се знае предварително кой билет е печеливш, тъй като голяма част от тях се печатат в чужбина - САЩ или Англия, друга част - в България.

“Всички печеливши от лотарии съществуват и парите им са преведени”, увери Васил Божков пред БНТ. “Това нанася големи вреди на бизнеса и ще заведа лични дела. Парите им са преведени по банков път, както е по закон”, добави бизнесменът.

Печатниците отговарят за равномерното разпределение на печелившите билети, а организаторите на лотарията нямат информация. Билетите и тиражите пристигат по едно и също време.

Чрез електронната система също не е възможно да се разпознае печеливш билет, защото, за да се разбере какво има на билета, трябва да се изтрият каретата. Там има код, който се разпознава от системата, но не е възможно да се разбере преди изтриването само по баркода дали билетът печели.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"