Kaufland е Топ Работодател в България за втора поредна година

https://www.24chasa.bg/novini/article/8134642 www.24chasa.bg

Спрямо миналата година компанията е подобрила значително представянето си във всички категории, подлежащи на оценка в престижната сертификация

Водещата компания в сектора за модерна търговия Kaufland България за втора поредна година бе сертифицирана като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute. По този начин Kaufland се нарежда сред водещите компании в Европа, които прилагат високи стандарти в управлението на човешкия капитал, условията на труд и развитието на своите служители.

„За нас е чест, че за втора поредна година сме отличени като Топ Работодател. Kaufland е лидер в сектора за модерна търговия, а с екипа ни от над 6 000 човека, ние сме един от най-големите работодатели в България. Сертификацията Топ Работодател потвърждава високите стандарти в управлението на човешките ресурси, които прилагаме и непрекъснато се стремим да подобряваме. Наша цел е да бъдем един от най-атрактивните работодатели в България. Това признание е доказателство, че с отличните условия на труд, с програмите ни за обучение и възможностите за развитие, които предлагаме, ние наистина сме един от най-добрите работодатели в страната“, коментира Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ на Kaufland България.

Отличието Top Employer е присъдено на Kaufland България и на всички останали държави от семейството на компанията. По този начин освен Топ Работодател в България, Kaufland за втора поредна година е и Топ Работодател в Европа - признание за отдадеността на компанията за развитието на нейните служители.

Kaufland получава сертификацията след детайлен мониторинг на процесите в компанията. Оценката се изготвя от международно жури от независими експерти след почти 6-месечен анализ на база въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти за управление на човешките ресурси. Универсалният на глобално ниво метод за сертифициране на Top Employers Institute се прилага в 119 държави по света, като до момента институтът е сертифицирал над 1600 организации.

Тазгодишните резултати за работата на Kaufland България показват, че спрямо миналата година компанията значително е подобрила представянето си във всички 10 категории, които подлежат на оценка – „Стратегия за таланти“, „Планиране на персонала“, „Подбор“, „Въвеждане в работата“, „Обучение и развитие“, „Управление на представянето“, „Развитие на ръководни кадри“, „Кариерно планиране и определяне на заместници“, „Компенсации и придобивки“, „Корпоративна култура“.

Основен фокус в работодателската мисия на Kaufland е да инвестира и развива хората си. Като част от големия екип на компанията всеки човек получава международен опит, шанс за допълнителна квалификация в рамките на компанията, прозрачна обратна връзка за своята работа, менторство и участие в обучителни програми, които да повишат неговите опит и познания.

Kaufland България има редица кариерни програми - стажантска програма, програма за дуално обучение и лятна практикантска програма, насочена към ученици, които завършват средното си образование. В края на 2018 г. Kaufland България дава началото и на най-мащабния си и иновативен проект "Управители на бъдещето". Програмата е насочена към хора с образование и с малко или никакъв опит – дипломанти от университетите или студенти, на които предстои да се дипломират в следващите няколко месеца. След 12-месечно обучение в различни звена на компанията в страната и в чужбина младите специалисти получават възможност да заемат експертна или ръководна позиция в компанията. Още от самото начало участниците са на стандартен постоянен трудов договор и получават възнаграждение за целевата си позиция. До момента в програмата има 17 участници, 8 от които вече са стартирали на целевата си позиция.

Kaufland България продължава да инвестира в здравето на своя екип чрез специална програма, която цели да стимулира служителите да водят активен и балансиран начин на живот. Програмата включва пакет от социални придобивки като допълнително здравно осигуряване, спортна карта, редица спортни събития и информационни кампании, свързани с редовната профилактика и превенция на служителите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца