Kaufland е Топ Работодател в България за втора поредна година

https://www.24chasa.bg/novini/article/8134642 www.24chasa.bg

Спрямо миналата година компанията е подобрила значително представянето си във всички категории, подлежащи на оценка в престижната сертификация

Водещата компания в сектора за модерна търговия Kaufland България за втора поредна година бе сертифицирана като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute. По този начин Kaufland се нарежда сред водещите компании в Европа, които прилагат високи стандарти в управлението на човешкия капитал, условията на труд и развитието на своите служители.

„За нас е чест, че за втора поредна година сме отличени като Топ Работодател. Kaufland е лидер в сектора за модерна търговия, а с екипа ни от над 6 000 човека, ние сме един от най-големите работодатели в България. Сертификацията Топ Работодател потвърждава високите стандарти в управлението на човешките ресурси, които прилагаме и непрекъснато се стремим да подобряваме. Наша цел е да бъдем един от най-атрактивните работодатели в България. Това признание е доказателство, че с отличните условия на труд, с програмите ни за обучение и възможностите за развитие, които предлагаме, ние наистина сме един от най-добрите работодатели в страната“, коментира Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ на Kaufland България.

Отличието Top Employer е присъдено на Kaufland България и на всички останали държави от семейството на компанията. По този начин освен Топ Работодател в България, Kaufland за втора поредна година е и Топ Работодател в Европа - признание за отдадеността на компанията за развитието на нейните служители.

Kaufland получава сертификацията след детайлен мониторинг на процесите в компанията. Оценката се изготвя от международно жури от независими експерти след почти 6-месечен анализ на база въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти за управление на човешките ресурси. Универсалният на глобално ниво метод за сертифициране на Top Employers Institute се прилага в 119 държави по света, като до момента институтът е сертифицирал над 1600 организации.

Тазгодишните резултати за работата на Kaufland България показват, че спрямо миналата година компанията значително е подобрила представянето си във всички 10 категории, които подлежат на оценка – „Стратегия за таланти“, „Планиране на персонала“, „Подбор“, „Въвеждане в работата“, „Обучение и развитие“, „Управление на представянето“, „Развитие на ръководни кадри“, „Кариерно планиране и определяне на заместници“, „Компенсации и придобивки“, „Корпоративна култура“.

Основен фокус в работодателската мисия на Kaufland е да инвестира и развива хората си. Като част от големия екип на компанията всеки човек получава международен опит, шанс за допълнителна квалификация в рамките на компанията, прозрачна обратна връзка за своята работа, менторство и участие в обучителни програми, които да повишат неговите опит и познания.

Kaufland България има редица кариерни програми - стажантска програма, програма за дуално обучение и лятна практикантска програма, насочена към ученици, които завършват средното си образование. В края на 2018 г. Kaufland България дава началото и на най-мащабния си и иновативен проект "Управители на бъдещето". Програмата е насочена към хора с образование и с малко или никакъв опит – дипломанти от университетите или студенти, на които предстои да се дипломират в следващите няколко месеца. След 12-месечно обучение в различни звена на компанията в страната и в чужбина младите специалисти получават възможност да заемат експертна или ръководна позиция в компанията. Още от самото начало участниците са на стандартен постоянен трудов договор и получават възнаграждение за целевата си позиция. До момента в програмата има 17 участници, 8 от които вече са стартирали на целевата си позиция.

Kaufland България продължава да инвестира в здравето на своя екип чрез специална програма, която цели да стимулира служителите да водят активен и балансиран начин на живот. Програмата включва пакет от социални придобивки като допълнително здравно осигуряване, спортна карта, редица спортни събития и информационни кампании, свързани с редовната профилактика и превенция на служителите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина