Румен Петков: Аз предложих да затворим безмитните магазини на Васил Божков

https://www.24chasa.bg/novini/article/8135684 www.24chasa.bg

Думите на Найденов са грозни внушения

Играл съм тото два пъти през 80-те, нямам отношение към хазарта, но нека видим кой създава образците, които се попълват от операторите на този пазар, казва пред "24 часа" лидерът на политическа партия АБВ, който беше вътрешен министър от 2005 до 2007 г. 

"Грозно внушение. Дълбоко невярно и непочтено. Това означава ли, че Бойко Борисов като главен секретар на МВР е укривал по 25 поръчкови убийства годишно, включително и на Илия Павлов? Това е абсурд!" Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира пред "24 часа" изказването на Цветомир Найденов, който заяви пред Би Ти Ви следното: "Един вътрешен министър, когато застреляха Манол Велев - нито откри убийците, нито поръчителя и е личен приятел на Васил Божков. Румен Петков беше вътрешен министър тогава". След това уточни, че не знае кои са убийците, но сега тече разследване за това.
"През 2007 г. аз предложих да се затворят безмитните магазини. Васил Божков имаше участие в тях като съдружник в "Трансимпекс". Беше потърпевш. Не ми се е обаждал да пита защо му затваряме бизнеса. Не знам да е търсил когото и да е от парламента и изпълнителната власт", казва още Румен Петков. Той отказва да коментира действията на прокуратурата по казуса с Васил Божков. Посочва обаче, че на сайта на Държавната комисия по хазарта има образци, които се попълват всеки месец от операторите и тези образци са изготвени от финансовия министър.
"Нека да видим кой създаде предпоставките. Защото това, което Божков е попълвал е утвърждавано от държавата, от неин орган. Така със стара дата можем да вкараме половин България в затвора", казва Румен Петков. Категоричен е, че няма отношение към хазарта. Играл е тото два пъти в началото на 80-те години на миналия век.

И се връща на скандалните изявления на бившия съдружник на Васил Божсков Цветомир Найденов: "Той определи американския посланик като разследващ орган. Настояваше да бъде поканен в студиото и да каже истината за Божков. Този човек не е отишъл в телевизията на своя глава. Част от нещата, които говори, някой му ги е обяснил. И е важно каква ще бъде реакцията на американското посолство. Защото едно е да ръкопляскаш на изгонването на руски дипломати, друго е да даваш акъл кой как да бъде арестуван някъде зад кулисите, трето е да разпореждаш чрез помощника на заместника купуването на самолети, които се произвеждат в завод, който още не е готов, и четвърто е действително да кажеш: "Ние обичаме и уважаваме България като наш равноправен партньор."

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното