Петкова: "Зелената сделка" поставя предизвикателства пред членките на ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/8136205 www.24chasa.bg
Теменужка Петкова СНИМКА: Архив

"Зелената сделка" на ЕС поставя предизвикателства пред националните икономики на страните членки.  Това коментира по БНТ министърът на енергетиката Теменужка Петкова. 

Въглищните централи са базови мощности за българската енергетика, каза още тя, като допълни, че около 100 хил. човека са ангажирани във въгледобива у нас.

"ЕК в документите си никъде не казва,  че въглищните централи трябва да бъдат закрити, а да се работи за нулеви въглеродни емисии до 2050 година", каза още министърът на енергетиката.

Според нея всяка държава трябва да поеме своите ангажименти. "Този преход трябва да бъде справедлив и съобразен със спецификите на всяка държава членка", добави тя.

"Ще следваме политиките на Европа, но ще защитаваме и нашата национална сигурност", обобщи тя. 

Ефектът от зелената сделка ще се усети най-силно в нашия регион, защото ние граничим с държави, които не са членки на ЕС и ще продължат да действат с досегашните си мощности, обясни Петкова.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане