Прокуратурата: Изправяме се срещу организация, която разполага с милиони, медии ни цензурираха (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8136762 www.24chasa.bg
Сийка Милева

Нямам разрешение от наблюдаващите колеги-така Сийка Милева отговори на въпроса участвал ли е Васил Божков в изнасилвания, за които го обвинява Цветомир Найденов

Предметите от колекцията на Васил Божков се изземват в присъствието на най-добрите експерти в България и при спазване на законноустановения ред, предвиден по НПК, обясни Сийка Милева, говорител на главния прокурор Иван Гешев.

Повод за изявлението ѝ бяха твърдения на фондацията на издирвания бизнесмен, че в чували са изнасяни “крехки и уникални произведения на изкуството” .

Сийка Милева обяви това за хибридна атака срещу прокуратурата от Божков и свързани с него лица.

“Предметите не се хвърлят в черни чували, както излезе в някои медии”, каза говорителят на обвинението.

Сийка Милева заяви още, че е била цензурирана от някои медии.

“Цензуриран беше не само говорителят на главния прокурор, цензурирана беше и прокуратурата. Няма да коментирам повече. Ще повторя само, че прокуратурата знае срещу кого се изправя. Знае, че се е изправила срещу организация, която разполага с милиони, с които ще се опита да се защити и чрез вас, медиите.”

Неофициално се разбра, че става дума за Би Ти Ви, където при отразяването на позиция на прокуратурата бил спестен важен акцент.

Името на тази частна телевизия бе споменато още веднъж рано сутринта по Нова телевизия и от бившия съдружник на Васил Божков Цветомир Найденов. Той обясни, че предоставил на Би Ти Ви документи за нарушения на Националната лотария още през декември на шефа на новините Венелин Петков. Бил записан и от сайта “Дневник” и седмичника “Капитал”, които са собственост на Иво Прокопиев, но нищо не се появило в тези медии.

Сайтът ПИК прибави към тези две медии и издателя на “24 часа” Венелина Гочева, като настоя “час по-скоро” те да отговорят пред разследващите защо защитават Божков.

Венелин Петков разказа, че новините в Би Ти Ви са пуснали част от пресконференцията - т.нар. синхрон, и вероятно са отрязали фраза, която е свързана с опити на Васил Божков да повлияе върху общественото мнение.

“Очевидно прокуратурата е очаквала, че ще пуснем всичко. Нелепо е да ни подозират в цензура - в една емисия има много теми, различни гледни точки и няма как да отделим 10 минути за едно изявление”, каза още Петков.

Галя Прокопиева, главният редактор на “Капитал”, потвърди, че преди време Цветомир Найденов е потърсил медията и е дал освен документи и свое изявление, като очевидно е очаквал то да бъде публикувано в пълния му вид. “Старателно разработихме темата, като потърсихме гледните точки от Комисията по хазарта, от Васил Божков и всички засегнати страни”, обясни съпругата на Иво Прокопиев.

По повод на друга тема, повдигната от Цветомир Найденов по Нова телевизия - изнасилвания, с които бил свързан издирваният бизнесмен, прокурор Милева отговори: “В интерес на разследването този въпрос няма да го коментирам, защото няма разрешение от наблюдаващите прокурори”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане