Двамата българи, излетели от Ухан, пристигнаха във Франция

https://www.24chasa.bg/novini/article/8140663 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Двамата български граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град Ухан във връзка с разпространението на новия коронавирус, пристигнаха във Франция с френски самолет в рамките на общоевропейска операция, съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство.

Самолетът се приземи на летище в град Истр, Южна Франция в 15:32 ч., българско време, на 2 февруари. На борда на самолета има 251 пътници от десетки националности.

Веднага след пристигането във Франция е създадена организация българските граждани да бъдат доведени в България с военно-транспортния самолет „Спартан“, придружавани от медицински екип от Военно-медицинска академия. Те ще останат във ВМА под карантина. Очаква се военно-транспортният самолет „Спартан“ да излети, с двамата български граждани на борда за България, около 17 ч. българско време.

Министерството на външните работи чрез посолствата ни в Пекин и Париж, както и Генералното ни консулство в Шанхай, съдейства за заминаването на българските граждани от Китай. Общоевропейската операция по улесняване на гражданите на съответните държави, включително и българските, да напуснат Ухан бе организирана от френските власти в сътрудничество с властите на Китай.