До 21 март ясни имената на кандидатите за лидер на БСП

https://www.24chasa.bg/novini/article/8143942 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова има най-много номинации за лидер, но се очаква неин сериозен конкурент да е сегашният й заместник Кирил Добрев, ако приеме номинациите си.

Имената на кандидатите за лидер на БСП ще са окончателно ясни на 21 март. Това е срокът, до който червената ЦИК трябва да вземе решение за допускане до участие в избора на предложените от общинските и районните конференции кандидати.

Одобрените трябва да отговарят на условията от устава - да има не по-малко от 8 г. партиен стаж, от които поне 4 г. като член на национален орган на БСП, и да са подписали декларация по образец. Кандидатът за лидер трябва да притежава и висока професионална и политическа компетентност, ръководен и организационен опит, партийна и обществена приемливост.

Окончателният списък на кандидатите ще бъде обявен на партийния сайт, а от 26 март червените официално влизат в предизборна кампания. Самото гласуване ще е на 26 април, а за балотаж е предвидена датата 3 май.

До момента с най-много номицании е самата Корнелия Нинова. Ясни са и имената на около 10 номинирани от местните структури, но до момента категорично участието си в тях е заявил само Красимир Янков. Сред останалите са зам.-шефът на БСП Кирил Добрев, зам.-шефът на червената група Георги Свиленски, шефът на БСП в София Калоян Паргов, Костадин Паскалев, Валери Жаблянов, кмета на Перник Станислав Владимиров, Атанас Мерджанов, Борислав Гуцанов и др.

Предложенията за председател се правят от основните партийни организации, като се представят в общинските и районните съвети на БСП до 10 февруари, а след одобрение оттам ще постъпват и в червената ЦИК.

Централната комисия по провеждане на пряк вътрешнопартиен избор за председател на БСП заседава редовно всяка седмица от началото на 2020 година, съобщиха от партията. Вече има приета хронограма за провеждането на вота, както и са утвърдени образците на изборните книжа.

Начело на червената изборна комисия е Емил Войнов, който е член и на държавната ЦИК.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на