На борсата без проспект, ако емисията е под 2 млн.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8145350 www.24chasa.bg

Когато КФН променя условия за издаване на облигации, тези решения не могат да са със задна дата

Облекчават условията за публикуване

Компании, които искат да емитират ценни книжа, а размерът на емисията е по-малък от левовата равностойност на 2 млн. евро, да бъдат освободени от задължението да издават проспект. Това предлага с промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа финансовият министър Владислав Горанов. Поправките са обявени за обществено обсъждане на сайта на ведомството му.

За да бъдат защитени инвеститорите, които купуват ценни книги, се въвежда текст, според който при изброени в закона нарушения придобиването на ценните книжа да бъде обявено за недействително.

Предлага се още да се облекчат условията и редът за публикуване на съобщение за публичното предлагане. Съобщението ще се публикува на интернет страниците на емитента, когато ценните книжа са предложени от него, и на сайтовете на инвестиционните посредници, участващи в предлагането.

За всички компании, чието седалище е в България, официалният език за издаването на проспекта да е българският, гласят още промените.

Въвежда се изрична забрана облигационер по емисия да бъде избраната банка довереник на облигационерите по същата емисия облигации, като това вече ще се смята за конфликт на интереси.

Комисията за финансов надзор да се задължи, когато взема решения за извършване на промени в условията, при които са издадени облигациите, включително когато се променят конкретните параметри на емисията облигации, които подлежат на последваща промяна, тези решения да имат действие само напред във времето и да не се вземат такива решения със задна дата.

Членовете на управителни и контролни съвети, които не получават възнаграждение, също да бъдат задължени да внасят гаранция за управлението в размер, не по-малък от три минимални работни заплати за страната към датата на избирането им, се предлага още в текстовете.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България