Борисов за сваленото от Радев доверие: Не ни е избирал той (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8147570 www.24chasa.bg
Бойко Борисов Кадри: Фейсбук

Радев е разединител, който търси врага

Нямаме пресечни точки с президента, прави заявка за партия.
Българите, а не той изпратиха ГЕРБ във властта, коментира премиерът

"Не ни е избирал президентът Радев, изказването му е на разединител на нацията. Това коментира премиерът Бойко Борисов във връзка с изявлението на президента Румен Радев, който обяви, че сваля доверието си от правителството.

Изявлението на Румен Радев на разединител на нацията - политическо, заявка за партия и търсене на враг. Така Бойко Борисов описа в Перник думите на президента, че сваля доверието от правителството.
“Който копае гроб другиму, сам пада в него”, цитира поговорка на дядо си Бирисов. И допълни, че подобни умни думи има много в района между Перник и Банкя.

Министър-председателят обясни, че до 12 часа днес е имало мир между изпълнителната власт и президентската. Дори Бойко Борисов подписал в 11 часа искане на президента министри да участват в японски бизнес форум. Премиерът е изненадан от острата реакция, тъй като преди дни Радев публично е похвалил външната политика на този кабинет. Цитира и трима чужди посланици, чиито интервюта в последните дни също подкрепят действията на правителството. Едно от тях - на немския посланик, бе в “24 часа”.

"И днес социологическите агенции дават, че ГЕРБ е първа политическа сила", каза още Борисов. "Радев е на настроения - само преди няколко дни даде висока оценка на правителството", каза още той.

"Нямаме допирни точки, освен събранията на Консултативните съвети по национална сигурност, на които нищо не се коментира. Той днес говори за водоснабдяването - нима кметът Владимиров не обясни, че повече от 70 г. неговата партия нищо не е правила?".

"По никакви теми не сме работили заедно, че да се чувствам ощетен", каза още премиерът и допълни, че президентът Радев не дава доверието, че да го сваля.

Сигурно е опасно да се атакува прокуратурата, затова се търси друг враг, отговори Борисов на въпрос дали са съвпадения разкритията на прокуратурата за Радев и изявлението му днес. 

"Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент, напротив - обратното. Изкарвам си мандата и ще си се занимавам с партията", добави министър-председателят.  

"Радев иска да отклони атаката върху мен и правителството, защото е по-изгодно, вместо да обяснява какво е правил - защо днес избра да е моментът?", попита Борисов. "Балкански поток" и интерконектора с Гърция ще ги направят. Мисля, че и "Белене" ще направят - всичко това явно го дразни", обясни Борисов.  

Премиерът инспектира заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов строежа на водопровода от Мало Бучино към Перник.

"Работят 7 багера, имаме километър и половина изкопан. Един камион тръби носи около 107 м, досега идваха по два камиона на денонощие", каза Караниколов.

"Събота и неделя да предупредите хората, които си идват по вилите, че ще затворят пътя", каза премиерът Борисов, съпроводен от кмета на Перник Станислав Владимиров. Ръководителят на строителния обект демонстрира докъде са стигнали дейностите. Той допълни, че ще бъдат увеличени смените, за да бъдат завършени в срок. "По наши изчисления - 45 дни", каза ръководителят на обекта.

"Хората, като видят, че се прави - не се сърдят. Сърдят се като видят, че не се прави - не ги подценявайте", каза премиерът.

"Искам да похваля кмета Владимиров, министър Караниколов, областния управител, че за рекордно кратко време успяха да направят проекта", каза Борисов, като уточни, че едновременно се правят и проектите за двете пречиствателни станции. 

Борисов за сваленото от Радев доверие: Не ни е избирал той (Видео)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В момента сме разделени, той е при майка си в Германия Купих на Лоренцо чисто нов джип Няма да правя повече дуети с мама Тази година съм на гръцкото море Софи Маринова е родена на 5 декември 1975 година. Изпълнителката има една от най-богати кариери в попфолка в България. Когато Софка е на сцената, шоуто е гарантирано

Автомобил като космически кораб пуска на пазара "Ролс Ройс".  Великолепното возило в наречено "кола от 2035 г.", поради предположение, че така ще изглеждат автомобилите от бъдещето. То е представено на широката публика от Алекс Хърши, известна с прякора "Суперкар Блонди". Както писа "България Днес", мацката с търговски нюх е австралийка

Британец доведе съпругата си на меден месец в България заради... компютърна игра. Историята му е разказана в SPORTbible - едно от най-големите спортни издания в Обединеното кралство, и през последните дни се разпространява в цяла Европа. Тим Пайк е голям почитател на "Футбол мениджър", в която влизате в ролята на треньор, редите състави