За първи път жена ще е BG посланик в Иран, в последния момент агент на ДС спрян за Бразилия

https://www.24chasa.bg/novini/article/8149821 www.24chasa.bg

Сугарев вече не е консул в Ниш, екстравагантната Мая Добрева се връща от Брюксел

За първи път жена ще е български посланик в Иран. На поста в Техеран заминава Николина Кунева, която до момента е съветник във Външно именно за тази страна. В края на януари президентът Румен Радев дори е издал указ за Кунева.

Тя е един от последните посланици, по които държавният глава и правителството са постигнали съгласие. От тази партида вече напълно е приключила процедурата и за Христо Гуджев в Косово, Петър Андонов в Индонезия и Боян Хаджиев в Казахстан.

Трима посланици обаче все още са само одобрени от правителството, но Радев не е издал укази за назначението им. Те са били гласувани от Министерския съвет в последните две седмици, показва справка в правителствената информационна система.

Бившият управляващ на посолството на България в Чили Петър Атанасов бе одобрен от МС да поеме посланическото място в Бразилия. Работил е в теца на “Кремиковци”, а в администрацията е бил в съвета по етнически въпроси към МС, началник на отдел в социалното министерство и експерт в агенцията за бежанците. През 2010 г. е обявен от комисията за разкриване на досиетата като агент на Държавна сигурност. Това е станало известно на Външно в последния момент и назначението на Атанасов е спряно, казаха от МВнР пред “24 часа”.

Арабистът Пламен Делев, който през 2012 г. възстанови българското посолство в Ирак, пък е новият посланик на България в Катар и Оман. Той сменя на поста Метин Казак, чийто брат близнак Четин е високопоставен политик от ДПС.

Дипломатът Пламен Бончев пък сменя в Брюксел Мая Добрева. Тя нашумя особено с екстравагантния си външен вид при връчването на акредитивните писма в Люксембург - страна, за която посланикът ни в Белгия отговаря.

В София се прибира и политикът Едвин Сугарев, чийто мандат като генерален консул в Ниш е изтекъл.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата