Магдалинчев за Миталов: Изненадах се, че става въпрос за колега от системата

https://www.24chasa.bg/novini/article/8159688 www.24chasa.bg
Боян Магдалинчев КАДЪР: БНТ

На този етап не сме се свързали с него. Това каза пред БНТ представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев за председателят на 10-и състав в специализирания съд Андон Миталов е първият българин, на когото САЩ удрят черен печат заради корупция

"Информацията говори за корупционни действия. Не знаем за какви става въпрос. Специализираният съд се занимава само с наказателни дела, не с граждански и други. Информацията е много обща, която се изнесе официално, тепърва ще видим за какво става въпрос", каза той.

"Не ни е уведомил, че е в болничен и няма такова задължение, повече нищо не знам. Вчера го разбрахме, докато бяхме в заседание. Не можем да изслушваме някой предварително, ако не знаем за какво го изслушваме", добави Магдалинчев.

"Поискахме информация от прокуратурата, от КПКОНПИ и др. Поискахме информация и от Държавния департамент на САЩ.  Изненадах се, че става въпрос за колега от системата. Българските власти не знам дали са се изненадали. Допускам вероятността да са работили съвместно", каза още той

"Малко познавам съдия Миталов, той си е съдия в наказателното правосъдие, нямаме общи контакти, не съм чувал нещо негативно", каза той. 

"Едва ли има държава, в която корупцията е напълно изкоренена. Въпросът е да не се допуска в службите", добави Магдалинчев. 

"Не е приятно да се чуе това за съдебната система, няма как да коментираме, освен да изчакаме фактите и да видим в каква посока ще се развият нещата", каза още той.