Обявяват публично нарушители в поръчки

https://www.24chasa.bg/novini/article/8168089 www.24chasa.bg

До 1 март всяка година Агенцията по обществени поръчки ще оповестява имената на нарушители по търгове и конкурси. Допусналите умишлени нарушения на правилата ще бъдат отрязани от участие в нови.

Това е записано в предложения за промени в правилника за обществените поръчки, предложен от финансовото министерство за обществено обсъждане.

Всяка поръчка с обявяването си в онлайн платформата ще получава уникален номер, за да бъде следено нейното изпълнение.

При непланирано прекъсване на платформата за над 2 часа всички срокове се удължават с времето, през което платформата не е работила.

В специален регистър ще се публикуват решенията, обявленията, документациите, протоколите и докладите, сключените договори, както и всички изменения в тях.

Предвиден е специален ред за обявяване и съхраняване на информация за поръчки извън платформата - при класифицирана информация, представяне на мостри или макети или на оферта, подготвена с използване на специфични инструменти и устройства, или формати на файлове, поддържани от приложения, които не са общодостъпни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България