Горанов: Колкото повече се знае за приватизацията, толкова по-добре

https://www.24chasa.bg/novini/article/8179434 www.24chasa.bg
Владислав Горанов Снимка: Архив

Министърът на финансите Владислав Горанов одобрява поисканата от прокуратурата проверка на приватизацията, каза той в Министерския съвет.

"Макар и доста отдалечени във времето голяма част от приватизационните сделки, ако има данни за извършени нарушения, проверката ще осветли начина, по който са извършвани сделките.

Не съм юрист да кажа дали вече могат да бъдат преразглеждани, би трябвало отговорът да бъде не, но ще се дадат отговори на много въпроси, които си задават българските граждани.

Колкото повече се знае за тази част от българския преход, която може да се окачестви като неуспешна, по-добре", уточни Горанов.

В Министерството на финансите имали данни за това колко пари са постъпили от приватизацията, но информация по-скоро трябвало да се търси в звената, които са извършвали приватизация - Агенцията по приватизации, съответните министерства.

За връзката премиер - главен прокурор, за която сутринта спомена президентът Радев, Горанов каза, че не може да го коментира в контекста на изказването, че главният прокурор е подчинен на премиера. По-скоро ДАНС може да извършва проверки на конкретни лица.

Освен че и двамата са мъже, не мисля, че има друга връзка, заключи Горанов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца