Горанов: Колкото повече се знае за приватизацията, толкова по-добре

https://www.24chasa.bg/novini/article/8179434 www.24chasa.bg
Владислав Горанов Снимка: Архив

Министърът на финансите Владислав Горанов одобрява поисканата от прокуратурата проверка на приватизацията, каза той в Министерския съвет.

"Макар и доста отдалечени във времето голяма част от приватизационните сделки, ако има данни за извършени нарушения, проверката ще осветли начина, по който са извършвани сделките.

Не съм юрист да кажа дали вече могат да бъдат преразглеждани, би трябвало отговорът да бъде не, но ще се дадат отговори на много въпроси, които си задават българските граждани.

Колкото повече се знае за тази част от българския преход, която може да се окачестви като неуспешна, по-добре", уточни Горанов.

В Министерството на финансите имали данни за това колко пари са постъпили от приватизацията, но информация по-скоро трябвало да се търси в звената, които са извършвали приватизация - Агенцията по приватизации, съответните министерства.

За връзката премиер - главен прокурор, за която сутринта спомена президентът Радев, Горанов каза, че не може да го коментира в контекста на изказването, че главният прокурор е подчинен на премиера. По-скоро ДАНС може да извършва проверки на конкретни лица.

Освен че и двамата са мъже, не мисля, че има друга връзка, заключи Горанов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г