Новите предизвикателства на времето изискат нов подход към зърнено-житните култури

https://www.24chasa.bg/novini/article/8180964 www.24chasa.bg

Разумните земеделци са едни гърди пред останалите

„Суша е!“, „Топло е!“, „Стрес за посевите!“ – това чуваме всеки ден и целия земеделски сектор е притеснен за реколтата от зърнено-житни култури, която ще бъде прибрана през 2020 г.

Различни компании се надпреварват да предлагат решения и продукти с екзотично съдържание, понякога звучащо като излязло от научно-фантастичен филм. Земеделските производители се сблъскват с противоречива информация - от това да торят веднага и то колкото може повече, до това да не правят нищо, докато не дойдат така чаканите валежи. Малцина са онези, които днес, на фона на непредвидимия климат, са спокойни за своята реколта. Ще ги наречем разумните фермери.

Защо разумните фермери се радват на добре развити посеви, докато другите са основателно притеснени и не знаят дали няма да се наложи да презасяват своите полета? Отговорът на този въпрос само до преди няколко години звучеше нестандартно, но днес е все по-логичен и разбираем.

Есенно застраховане на посевите

Да, именно есенното третиране е това, което дава предимство на разумните земеделци. То вече се утвърждава като задължителна част от технологичната програма при отглеждане на слети култури. Целта му е да помогне на растенията да преодолеят стреса, причинен от разнообразните капризи на временно от есента до пролетта – суша, високи температурни амплитуди, слани, измръзвания. Именно наесен е моментът посевите да бъдат подсилени с най-необходимите им хранителни микро и макроелементи, предоставени в лесноусвоима форма. Най-добрият вариант е това да стане чрез листно подхранване, което гарантира достигането на полезните вещества до всяка част от растението, включително и до кореновата система – нещо, което не може да се случи с почвено третиране при липса на влага и/или замръзнал горен почвен слой.

Резултатите при приложено есенно подхранване са видими с просто око – по-зелени и силни растения, с повече продуктивни братя при слетите култури.

Спасителните пролетни третирания

Ясно е, че за есенно третиране вече е късно, но със сигурност през следващия сезон то ще е застъпено в технологичните програми на още повече разумни земеделци. Но ето, че е време за задължителните пролетни подхранвания, които в много случаи ще трябва буквално да спасят силно стресираните посеви. За тях ще бъде от съществено значение да бъдат направени с правилните продукти по правилния начин. Качеството на влаганите в производството суровини е изключително важно, но не по-малко важно е правилното съотношение и вида на съдържащите се в тях елементи.

Panamin® сега още по-добър в комбинация с Panatop®

Едва ли има някой, който не е чувал за продукта Панамин Агро® и неговото антистресово действие върху посевите, дължащо се основно на удължаването и ускоряването на процеса на фотосинтеза. От настоящия сезон, компанията Панамин Ко. налага и нова гама течни торове за листно подхранване – серията Panatop®. Благодарение на нея и комбинацията с утвърдения Панамин Агро®, земеделските производители вече имат достъп до цялостно решение за подхранване и защита на своите посеви, съобразено с техните нужди.

Специалните пакетни предложения правят така наречените Панатехнологии, достъпни за всеки фермер. Серията Панатоп® включва продукти, съдържащи елементи в най-чиста форма. Избраните формулации от макро и микроелементи са в комбинации, гарантиращи 100% усвояемост от растенията. Микроелементите в продуктите Панатоп® са хелатирани по иновативна технология, което допълнително допринася за тяхното пълно усвояване. От друга страна във всички продукти съдържащият азот е в амидна форма и стабилизиран със специален инхибитор, който му позволява да остане в амидна форма дълго време, до пълното му усвояване от растенията, при това без да прави пригори.

Panatechnology®

Трудно предвидимите климатични условия правят така, че е трудно да се разчита на един продукт, който да се яви като панацея за всички проблеми и предизвикателства, с които се сблъсква земеделското производство. Въпреки безспорните и доказани в годините качества на Панамин Агро®, от Панамин Ко. осъзнават необходимостта да предоставят цялостни решения и технологии на фермерите, за да могат те да разчитат на устойчиви добиви, независими от капризите на времето. Решението е просто – чисти елементи, правилни комбинации и съотношения, висококачествени суровини с доказано ефективно действие. Така най-добрият антистресов имуностимулант за растенията в комбинация с най-добрата храна, която може да им бъде предоставена, гарантира здрави и силни посеви и високи добиви от продукция с топ качество. Panatechnology® – технология от бъдещето за всички видове растителни култури! Днес!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тази нощ небето ще бъде озарено от розова супер Луна, най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г. Това ще е и първото пролетно пълнолуние. Всъщност цветтът на естествения спътник на Земята няма да е розов. Наименованието идва от “индианските” имена за пълните луни, публикувани за първи път във “Фермерския алманах” през 30-те години на миналия

Звездата на "Интер" Лаутаро Мартинес смени амплоато по време на карантината. На футболиста, трансферна цел на куп европейски грандове, му се наложи да влезе в ролята на фризьор. Доста сериозно предизвикателство за играча, защото в ръцете му се остави половинката му Агустина Гандолфо. Красавицата се нуждаеше от леко освежаване на прическата

Уанда Нара е доволна от карантината заради пандемията от коронавирус. Тя се подложи на социална изолация със съпруга си Мауро Икарди и децара в дома им на езерото Комо. Уанда се посвещава на готвенето и децата си и естествено прекарва времето си с Мауро Икарди. Двамата дори намират време да се усамотят и да се посветят един на друг