Арест за двама началници в полицията, взели пари от жена (Oбзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8181697 www.24chasa.bg

Зам.-шефът на столичното 3-о районно управление и началник на група в сектор в СДВР бяха арестувани в сряда заради присвоени пари от жена. Задържани са при операция на дирекция “Вътрешна сигурност” в МВР и Софийската районна прокуратура.

Двамата взели голяма сума от жена, която подала сигнал, че е жертва на престъпление. Партньор на зам.-началника на 3-о РУ в престъплението бил началникът на група в сектор “Джебчийски кражби” на СДВР. Първоначалната информация бе, че е задържан шефът на сектора, но тя бе отречена от директора на СДВР Георги Хаджиев.

Последвал сигнал до “Вътрешна сигурност”, която следяла двамата полицаи. Те били задържани рано сутринта, преди да отидат на работа.

Подробности за арестите ще дадат в четвъртък говорителят на главния прокурор Сийка Милева, директорът на Дирекция “Вътрешна сигурност” в МВР Стефан Банков и прокурорът от Софийската районна прокуратура, който наблюдава досъдебното производство.

Това е втори пореден ден арест за служители на МВР в рамките на 2 дни. Ден преди столичните полицаи да бъдат арестувани, в Перник бе задържан друг служител на реда. Той влязъл въоръжен и маскиран в игрална зала в Перник и отмъкнал около 3000 лева. Преди това заплашил служителка със законно притежавания си пистолет. Смята се, че мъжът се е вдъхновил от филма “Жокера”.

Миналата седмица пък заради подкупи бяха арестувани 4-ма гранични полицаи. Те работели на Калотина. Вместо да изпълняват съвестно служебните си задължения, те препращали преминаващите към митницата. Там хората били изнудвани да дават подкупи, за да минат без проверка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Футболните клубове в България ще пострадат сериозно и ще имат много големи финансови трудности заради кризата с коронавируса COVID-19. Това прогнозира финанситът Нено Ненов. Според него може да се стигне и до преустановяване на дейност на някои клубове. "Една такава криза, която не знаем колко дълго ще продължи

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г