Специализираният съд гледа мерките на митничарите, заловени на Калотина

https://www.24chasa.bg/novini/article/8182535 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Специализираният съд гледа мерките на митничарите, заловени при зрелищната акция на полицията на Калотина, стана ясно от съда.

От 20 привлечени като обвиняеми по случая, съдът остави в ареста седем, включително и началника на митническия пункт. На него му е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група.

Повдигнати са обвинения на 15 митнически инспектори и на 4 служители на МВР - полицаи от Дирекция "Гранична полиция", предаде БНТ.

Разследването започва след подадени сигнали в дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, предимно от турски и сръбски граждани, за искани им подкупи при преминаване на граничния пункт. Случаят стана популярен като такса "почерпка".

На предишното заседание съдът ги остави в ареста с мотива, че ако са на свобода, и седмината обвиняеми могат да попречат на събирането на доказателства и да повлияят на свидетели, тъй като част от показанията са на техни подчинени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради