Тийнейджърка от Ямбол върна портфейл с голяма сума пари и документи

https://www.24chasa.bg/novini/article/8186339 www.24chasa.bg
Зорница Кадри: Нова телевизия

История за пример. Тийнейджърка от Ямбол намери и върна портфейл с голяма сума пари. 14-годишното момиче издирило собственика и му предало загубеното портмоне.

Портфейлът с близо 2 000 лева и множество документи Зорница открила до хипермаркет в Ямбол. За миг не се поколебала какво да направи с изгубената вещ, разказа Нова телевизия.

„Не съм такъв човек, аз винаги гледам да помогна и не съм се замислила да вземам пари от него“, споделя Зорница Борисова.

Собственикът на портфейла
Собственикът на портфейла

Чрез телефонен номер, записан в портфейла, издирила собственика му. Мъжът е международен шофьор и не живее в Ямбол. До обаждането смятал документите и парите за безвъзвратно изгубени.

„Просто имах късмет, че го намериха добри и честни хора като това момиче. Много съм благодарен за постъпката й. Рядко се срещат такива деца като нея“, каза собственикът на портфейла Даниел Георгиев.

Собственикът на портфейла поискал да се отблагодари на момичето. Зорница и родителите й категорично отказали.

„Щеше да му отнеме много време и много ангажименти да си оправи документите. Това не е с цел да получим някаква награда“, заяви майката на Зорница – Павлина Щилиянова.

Даниел обаче намерил начин достойната постъпка да стане достояние. Чрез дарение в училището на осмокласничката й бе връчена сума пари й благодарствена грамота.

За съучениците си в езиковата гимназия в Ямбол Зорница е героят на деня. Тя самата не смята така и казва, че е смутена от вниманието към нея.

„Просто добро дело. Не съм направила нищо кой знае какво”, допълва Зорница.

„Ние преди всичко се стараем да ги научим да са честни, толерантни, да се обичат и уважават помежду си”, заяви класният ръководител на Зорница Диана Иванова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към момента безработните са вече 257 000. За един ден имаме нов рекорд – освен тези близо 5 000 души в понеделник, за вчера са около 6 000. Ние вървим с наистина бързи темпове. Това заяви в предаването "Плюс-минус. Коментарът след новините" лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Прогнозата на синдикатиите е

Едва 8% от българските предприятия смятат да се възползват от държавната помощ за заплатите по схемата 60:40. Останалите 92% ще съкращават персонала, ще режат заплати, ще пускат хората в платени и неплатени отпуски или още умуват какво да правят. Това разкрива експресно проучване на Българската стопанска камара за нагласите и възможностите на

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки