Мариус Донкин празнува юбилей на сцената

https://www.24chasa.bg/novini/article/8186436 www.24chasa.bg
Мариус Донкин в култовата си роля в пиесата "Г-н Ибрахим..."

Президентът Румен Радев, придружен от красивата си дългокоса и къдрокоса дъщеря Дарина, която има амбицията да става актриса, първи ръкопляскаха снощи на Мариус Донкин.
Тази вечер на голямата сцена на Народния театър той изигра култовата си роля в моноспектакъла „Господин Ибрахим и цветята на Корана“, който вече 16 години не слиза от сцената.

Залата пак беше претъпкана.
Актьорът в съзвучие с практиката на първата трупа празнува 70-годишнината с представление. 
Той изигра на голяма сцена спектакъла „Господин Ибрахим и цветята на на Корана“, донесъл му многобройни награди на световни сцени.
Голямата изненада! На сцената се появи още един актьор – самият автор на пиесата – Ерик-Емануел Шмит, който блестящо изигра собствения си герой! Е, на френски, но беше толкова изразителен, че нямаше нужда от превод.

"Мариус, мечтая да бъдем фантоми на театъра. Да гледаме младите и вечно да се забавляваме“, пожела на юбиляра самият световен драматург Ерик-Емануел Шмит.

Поздравленията бяха с много кошници с цветя - между тях на Йорданка Фандъкова, Вежди Рашидов и най-важната за Мариус - тази от трупата на театъра за нейния директор.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софийска градска прокуратура е образувало досъдебно производство, след получен сигнал от шестима члена на Висшия съдебн съвет. Той е за това, че случайното разпределение на делата в съдилищата, може да се манипулира. Това би могло да стане дори от хора със слаби компютърни умения, единствено имащи електронен подпис, заяви току-що Сийка Милева

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В такъв тежък ден не бих си го позволил", заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико