Полиция и жандармерия блокираха село Търнак заради палежите

https://www.24chasa.bg/novini/article/8186702 www.24chasa.bg
Снимка: Архив на автора.
Снимка: Архив на автора.

Под наблюдението на окръжната прокуратура, служители на ОД МВР във Враца и екипи на жандармерията провеждат в момента специализирана операция във врачанското с. Търнак, съобщиха преди минути от дирекцията.

Целта на операцията е противодействие на битовата престъпност. През миналата седмица в същото село бяха извършени няколко умишлени палежи на къщи, а служителите на МВР за кратко време установиха и задържаха 3 лица съпричастни към извършените деяния.

Днешната операция е в изпълнение на заповедта на главния прокурор Иван Гешев за повишаване ефективността за противодействие на престъпността чрез разкриване на цялостната престъпна дейност и ускоряване на разследването по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем.

Полиция и жандармерия блокираха село Търнак заради палежите

Извършени са били проверки на 189 душ и 162 автомобила, съобщиха резултатите от полицията. Открит бил и  мъж обявен за общодържавно издирване. Съставени 15 акта за различни по вид нарушения, 20 фиша по Закона за движение по пътищата. Отнети са 3 свидетелства за правоуправление на МПС за неплатени глоби, връчени са 10 ел. фиша по ЗДвП. Проверени са 4 търговски обекта, като на един обект е съставен акт за липса на разрешително за развиване на търговска дейност. Образувани са 4 бързи полицейски производства.