Данаил Кирилов: Служебен автомобил повече няма да влиза в квартала ми

https://www.24chasa.bg/novini/article/8188083 www.24chasa.bg
Данаил Кирилов

Скандал с паркирането на колата на Националната служба за охрана, обслужваща правосъдният министър Данаил Кирилов, избухна в социалните мрежи.

Съсед на министъра написа гневен пост във фейсбук, в който разказва за шофьора на автомобила.

"Всеки ден по няколко пъти този индивид /шофьора на министъра на правосъдието Данаил Кирилов/ преседява понякога почти по час паркирал на тротоара докато го чака пред входа на блока, където живее", пише мъжът.

Новината бързо превзе публичното пространство и това накара и Кирилов, и НСО бързо да се извиняват през социалните мрежи.

"Моля да приемете извиненията ми по този случай! Поемам отговорността изцяло, без да оспорвам твърденията в коментара, които са необективни, неистински и пресилено преднамерени. Досега съм ползвал служебен автомобил изключително ограничено, но сега заявявам, че такъв автомобил повече няма да влиза, спира, престоява в квартала, в който живея.

Мнозина от Вас редовно ме срещат по софийските улици, значи, ще ме виждате още по-често. Специално поднасям извинения на моите съседи, ако по някакъв начин са изпитали притеснение, но Ви уверявам, че съм се убедил във внимателността и съобразителността на екипа от НСО да се стремят да съобразяват обстоятелствата добросъвестно. Извинения! Съжалявам", гласи още съобщението на Данаил Кирилов.

Коментиращите под публикацията на министъра, определят изказването му като достойно и предизвикващо уважение.

 В изпратена до медиите позиция пък на НСО се казва, че службата не толерира подобно поведение от свои служители.

"По повод информация, споделена от граждани в социалните мрежи за автомобил на НСО, заснет при престой на тротоар в столичен квартал малко преди 10.00 часа на 13 февруари, Националната служба за охрана (НСО) поднася искрени извинения на живущите в района за евентуално причинени неудобства. НСО уверява, че подобно поведение няма да бъде толерирано от ръководството на Службата и на водача ще бъде отправена строга забележка", казаха от НСО.