Емил Димитров: "Стомана" и "Топлофикация Перник" ще бъдат глобени

https://www.24chasa.bg/novini/article/8189281 www.24chasa.bg
Емил Димитров СНИМКА: Архив

"Там върви поредното надлъгване – има водомер, ама той не е на моя територия. Сега да ги карам да си правят на тяхна територия ли? Това се случи в Бобов дол - нямаха изобщо водомер, казаха, че няма да пуснат за питейно-битови цели, докато не си поставят водомер, поставиха си водомер. Сега в "Стомана" изпуска единия водомер, изпуска другия. Там са установени количества.

Това заяви в кулоарите на парламента министърът на околната среда и водите Емил Димитров в отговор на въпрос какви ще бъдат санкциите за "Стомана Индъстри" и "Топлофикация Перник" заради нерегламентираното използване на вода от язовир "Студена".

"Почва се - ама то не е на наша територия, то е на чужда територия. Ами като е на чужда да го спре и тогава ще кажете "профсъюзите се сърдят". Ние искаме всички работещи в България, независимо в кой завод са, независимо дали е частен сектор или публичен, да имат нормални условия да живеят. Условието беше да имат отделен водомер за питейна вода или да пуснем през нормалния водомер, но само за питейно-битови цели, за да могат хората да имат нормални условия за работа", каза още министър Димитров. По неговите думи черпенето на вода от "Студена" е било спряно, тъй като те имат собствени водоизточници.

"Оказа се, че единият водомер пропуска. Има количества. Какво оспорваме? Сега започваме на чия територия бил водомерът... Ще си получат актовете", заяви министър Димитров.

По думите му "Стомана" са използвали 670 куб. м. вода и увери, че проблемът не е толкова сериозен, но на фона на кризата в Перник не е трябвало да си го позволяват. "За водомера на "Топлофикация" съм склонен да вярвам, че кранът не е затворил добре. Все пак при по-големите съоръжения се случва, тъй като литрите при тях са доста малко. Не са литри, с които могат да се къпят денонощно или да се направи някоя голяма злоупотреба ", категоричен бе той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца