От 1 март възстановяват движението на влаковете по направление Лом - Брусарци

https://www.24chasa.bg/novini/article/8189648 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Областният управител на Монтана Росен Белчев, кметовете на община Лом и на община Брусарци, заместник областният управител на област Видин и представители на общините Видин, Мокреш, Димово обсъдиха транспорта със специалисти от „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД.

Срещата бе инициирана от областните управители на Монтана и Видин, във връзка със зачестилите сигнали за влошеното обслужване с железопътен транспорт на територията на двете области.

Разисквани бяха проблемите, които са възникнали пред жителите на двете области след актуализирането от 15 декември 2019 г. на графика за движение на влаковете от „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. С новото разписание, на територията областите Монтана и Видин, се очертаха проблеми с ежедневното придвижване на работещите в участъците Лом-Брусарци-Бойчиновци-Монтана и Видин-Димово-Орешец.

Кметовете на Лом и Брусарци, изразиха несъгласие с въведеното, в участъка Брусарци – Лом, превозване на пътниците от влаковете с автобуси.

Представени бяха и проблемите за жителите на област Видин – новият начален час на тръгване на сутрешния влак от гара Видин, състоянието на сградата на спирката на жп гара Макреш и прилежащите жп прелези и други.

От „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД бяха разяснени проблемите с недостига на подвижния състав, неговото лошо техническо състояние, което не позволява компромис с безопасността, параметрите на жп инфраструктурата, правилата за действие при необходимост от движение на влакове с по-ниски параметри и плана за композиране на влаковете, превозването на пътниците от влак за част от маршрута с автобуси.

Срещата приключи с уверение от страна на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД, че от 1 март 2020 г. ще бъде възстановено движението на влаковете по направление Лом – Брусарци.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца