След интервюто на шефа на НСО в “24 часа” властта по-близо до промени за службата

https://www.24chasa.bg/novini/article/8190141 www.24chasa.bg
Красимир Ципов

ГЕРБ: Има ли диалог, слагаме на масата идеите на ген. Красимир Станчев

От ГЕРБ са отворени за дебати с ръководството на НСО за бъдещи промени в закона за охраната, стига аргументите за това да са обосновани. В интервю за “24 часа” началникът на специализираните служби Красимир Станчев поиска да се променят обектите, които тя пази, а президентът да получи повече правомощия над НСО.

За промени в закона за службата се заговори в края на миналата година, а в началото на тази ДПС внесе предложение лицата със специализирана охрана с изключение на президента, премиера и председателя на парламента да си плащат за услугата. В момента всички разходи са за сметка на бюджета на службата.

Управляващите все още нямат единно становище. “Дори и да се подкрепи евентуално такъв законопроект, много трудно ще се изчисли колко струва съответната охрана, защото най-малкото тя е комплексна”, смята Красимир Ципов от вътрешната комисия на Народното събрание.

От ГЕРБ предложиха нова поправка на закона за МВР между първо и второ четене, който предвижда да се формира ново звено в органите на реда. То ще отговаря за охраната на държавни служители. Това обаче няма да е второ НСО и няма да се отнася за депутати и министри, обясни Красимир Ципов.

“Когато постъпи заплаха към служител в държавната администрация като разследващ полицай или служител на НАП, който върши данъчна ревизия, ще може да се обърне към МВР. Министерството ще осигури охрана, за да може застрашеното лице да извършва служебните си задължения”, каза още той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца