Кирилов: Безспорно е доказателството за нарушение при делото, водено от Миталов

https://www.24chasa.bg/novini/article/8190447 www.24chasa.bg
Данаил Кирилов. Кадър БНТ

"Има безспорно доказателство за много сериозно процесуално нарушение при образуването и по хода на частния характер на наказателното дело, водено от Миталов. Става дума за временната промяна на мярката, която е била забрана за напускане пределите на страната на Николай Малинов". Това каза в студиото на "Панорама"  по БНТ министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

"Тя е разгледана не така, както е поискана, защото тя е поискана като промяна на мярката въобще за бъдеще. А съдията е присъдил всъщност едно временно изключение единствено за събитието", поясни той.
По думите му има сериозни притеснения във връзка с разпределението на делото и прокуратурата е "заобиколена".

"В интерес на истината тя дори е уведомена, след като обвиняемият се завръща в България. Никой не е правил преценка на обстоятелствата дали при това излизане извън България, има риск обвиняемият да се укрие", добави Кирилов.

Министърът на правосъдието каза, че са налице множество такива процесуално-технически нарушения. "Аз не приемам становището на експерта, който е прегледал тези факти и обстоятелства", каза Кирилов.

"Ако се докаже корупция, корупцията е престъпление, тя е извън обхвата на дисциплинарната отговорност, която може да вземе висшият кадрови орган на съдебната система", допълни министърът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Три часа и 5 минути отне на русенеца Пламен Атанасов да покори връх Шипка... на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала като целта му е да постави световен рекорд. От години Пламен Атанасов се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница. Атанасов публикува видео с постижението си, от което се вижда

На излизане от аптеката улови кака Лара "България Днес". "Въоръжена" с маска и тъмни очила, водещата на култовото детско предаване "Милион и едно желания" направи впечатление с още по-късата си коса, която направо си бие на момчешка прическа. Снимки: България

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г