Централната банка на Китай отпусна 4 млрд. юана в нови банкноти на гр. Ухан

https://www.24chasa.bg/novini/article/8192991 www.24chasa.bg
Фан Ифей СНИМКА: Радио "Китай"

Централната банка на Китай отпусна 4 милиарда юана (572 милиона щатски долара) в нови банкноти за гр. Ухан, заяви заместник-управителят на Народната банка на Китай (PBOC) Фан Ифей на пресконференция в събота.

Този ход има за цел да увеличи парите в брой за ключовите за превенцията и контрола на епидемията места, като болниците например. Фан Ифей добави, че централната банка е отпуснала 600 милиарда юана нови банкноти за цялата страна, пояснява  bulgarian.cri.cn.

Поради бързото разпространение на пневмонията, предизивкана от новия коронавирус, който зарази над 66 000 и отне живота на над 1500 души до събота, централнта банка изиска от всички банки да стерилизират банкнотите и монетите в обръщение и временно преустанови преводите между и в провинциите, където ситуацията с епидемията е тежка.

„Преди да се дадат на клиентите, парите трябва да бъдат дезинфекцирани", каза Фан, обяснявайки, че в тежко засегнатите от новия коронавирус места вече използват ултравиолетова дезинфекция, но банкнотите и монетите трябва да останат „под карантина" в продължение на 14 дни.

По време на пресконференцията Фан отбеляза също, че Китай ще поддържа разумна парична политика. „Потребителските цени вероятно няма да скочат рязко", каза той.

Заместник-председателят на Китайската комисия за банково и застрахователно регулиране Лян Тао заяви, че Китай е способен да поддържа равновесието в международните разплащания, тъй като въздействието на вирусната епидемия е краткорайно и ограничено.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България