Централната банка на Китай отпусна 4 млрд. юана в нови банкноти на гр. Ухан

https://www.24chasa.bg/novini/article/8192991 www.24chasa.bg
Фан Ифей СНИМКА: Радио "Китай"

Централната банка на Китай отпусна 4 милиарда юана (572 милиона щатски долара) в нови банкноти за гр. Ухан, заяви заместник-управителят на Народната банка на Китай (PBOC) Фан Ифей на пресконференция в събота.

Този ход има за цел да увеличи парите в брой за ключовите за превенцията и контрола на епидемията места, като болниците например. Фан Ифей добави, че централната банка е отпуснала 600 милиарда юана нови банкноти за цялата страна, пояснява  bulgarian.cri.cn.

Поради бързото разпространение на пневмонията, предизивкана от новия коронавирус, който зарази над 66 000 и отне живота на над 1500 души до събота, централнта банка изиска от всички банки да стерилизират банкнотите и монетите в обръщение и временно преустанови преводите между и в провинциите, където ситуацията с епидемията е тежка.

„Преди да се дадат на клиентите, парите трябва да бъдат дезинфекцирани", каза Фан, обяснявайки, че в тежко засегнатите от новия коронавирус места вече използват ултравиолетова дезинфекция, но банкнотите и монетите трябва да останат „под карантина" в продължение на 14 дни.

По време на пресконференцията Фан отбеляза също, че Китай ще поддържа разумна парична политика. „Потребителските цени вероятно няма да скочат рязко", каза той.

Заместник-председателят на Китайската комисия за банково и застрахователно регулиране Лян Тао заяви, че Китай е способен да поддържа равновесието в международните разплащания, тъй като въздействието на вирусната епидемия е краткорайно и ограничено.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип