Бойко Борисов инспектира отсечка от Околовръстното шосе (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8193172 www.24chasa.bg

Това сме обещали на софиянци – метрото, третия лъч, и да затворим двете дъги. Ако е било лесно, да го бяха направили едно време. Аз не мога да си представя да не го направим.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес инспектира строителните работи на Софийския околовръстен път в участъка от пътен възел "Цариградско шосе“ до пътен възел "Младост", съобщиха от правителствената информационна служба. 

Премиерът специално обърна внимание на мерките за безопасност и разпореди да бъдат изпратени патрули на КАТ на обекта, за да бъде повишена сигурността на трафика около строящия се участък. „Няколко стотин километра ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения. След един месец ще видите колко работа ще е отметната, като пчелички са. Това ще облекчи и Цариградско шосе“, отбеляза премиерът Борисов.

Емил Караниколов и Бойко Борисов
Емил Караниколов и Бойко Борисов

Общата стойност на проекта е близо 143 млн. лв.

Дължината на трасето е 6 км. Срокът за проектиране и изграждане на пътния участък е общо 910 дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за изпълнение на строително-монтажни работи. Археологическото наблюдение се осъществява от Националния археолочиески институт и музей на БАН. Въведена е временна организация на движението. Извършени са всички земни работи и предстои подготовка по изграждането на инженерни мрежи.

В рамките на инспекцията министърът на икономиката Емил Караниколов докладва за дейностите по решаването на проблема на Перник с водата. „Работи се на помпената станция, на резервоара и в населените места. 3,5 км тръби са реално сложени. Днес ще пуснем пътя Голямо Бучино – Перник както сме обещали. Язовирът се пълни много добре“, заяви министър Караниколов и добави, че изграждането на водопровода ще помогне много на града.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си