Жена почина при пожар в къща в центъра на Добрич

https://www.24chasa.bg/novini/article/8193851 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Възрастна жена е починала при пожар, възникнал в дома й около 19 ч. на 15 февруари. В 19,04 часа е получено съобщение за възникнал пожар в къща по ул.“Охрид“, №4 в центъра на Добрич.

Огънят се е разразил на втория етаж на къщата. По време на пожара в дома са били още трима родственици на жертвата - нейният син, дъщеря й и нейното дете. И тримата са невредими. При избухване на огъня първи напускат дома жената и детето. "Аз бях на работа. Съпругата ми се обади и ми каза, че къщата се е запалила. Дойдох по най-бързия начин. Тук всичко гореше. Тъща ми беше здрава жена, до последно ходеше и на работа. Нямам обяснение защо не е излязла веднага” . По думите на пазач в отсрещна сграда, тя е влизала и излизала от стаите. Може би е искала да вземе нещо. Къщата е на 120 години и цялата е от дърво. Лесно се е запалила, разказва Живко Димитров - зет на починалата жена.

„Жена ми е пържила картофи и вероятно е пръснало олио. Нямам думи. Всичко е изгоряло” – казва още Димитров.

В къщага са живеели починалата жена и семейството на дъщеря й. Заедно с тях е живеел и синът й, който работи в Добрич, но има семейство в Тервел. В момента всички са приютени в дома на родителите на Димитров. Три коли на пожарната служба са участвали в гасенето на пожара.

По думите на директора на пожарната безопасност в Добрич комисар Дарин Димитров къщата е почти напълно унищожена.

От пресцентъра на Министерството на вътрешните работи съобщават, че е унищожено домашно имущество - 60 кв. м таван, 20 броя мебели, 7 кв. м дограма , опушени са 150 кв. м стени и лични документи. Спасена е сграда.

Синът се е върнал, за да търси майка си, но се е натровил от газовете. По-късно той е прегледан в Спешното отделение, но отказал да бъде настанен в болницата.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяването на причината за смъртта на жената.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип