Жена почина при пожар в къща в центъра на Добрич

https://www.24chasa.bg/novini/article/8193851 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Възрастна жена е починала при пожар, възникнал в дома й около 19 ч. на 15 февруари. В 19,04 часа е получено съобщение за възникнал пожар в къща по ул.“Охрид“, №4 в центъра на Добрич.

Огънят се е разразил на втория етаж на къщата. По време на пожара в дома са били още трима родственици на жертвата - нейният син, дъщеря й и нейното дете. И тримата са невредими. При избухване на огъня първи напускат дома жената и детето. "Аз бях на работа. Съпругата ми се обади и ми каза, че къщата се е запалила. Дойдох по най-бързия начин. Тук всичко гореше. Тъща ми беше здрава жена, до последно ходеше и на работа. Нямам обяснение защо не е излязла веднага” . По думите на пазач в отсрещна сграда, тя е влизала и излизала от стаите. Може би е искала да вземе нещо. Къщата е на 120 години и цялата е от дърво. Лесно се е запалила, разказва Живко Димитров - зет на починалата жена.

„Жена ми е пържила картофи и вероятно е пръснало олио. Нямам думи. Всичко е изгоряло” – казва още Димитров.

В къщага са живеели починалата жена и семейството на дъщеря й. Заедно с тях е живеел и синът й, който работи в Добрич, но има семейство в Тервел. В момента всички са приютени в дома на родителите на Димитров. Три коли на пожарната служба са участвали в гасенето на пожара.

По думите на директора на пожарната безопасност в Добрич комисар Дарин Димитров къщата е почти напълно унищожена.

От пресцентъра на Министерството на вътрешните работи съобщават, че е унищожено домашно имущество - 60 кв. м таван, 20 броя мебели, 7 кв. м дограма , опушени са 150 кв. м стени и лични документи. Спасена е сграда.

Синът се е върнал, за да търси майка си, но се е натровил от газовете. По-късно той е прегледан в Спешното отделение, но отказал да бъде настанен в болницата.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяването на причината за смъртта на жената.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане