Китайска компания за рециклиране на батерии ще произвежда дезинфектант

https://www.24chasa.bg/novini/article/8193994 www.24chasa.bg
Снимка: Ройтерс

Китайската компания Джи И Ем (GEM), известна най-вече с рециклирането на батерии за електромобили и като производител на необходимия за тях кобалт, е получила четиримесечен лиценз за производството на дезинфектант в китайската провинция Хубей, която е центърът на епидемията от коронавируса, предаде Ройтерс.

Неочакваното допълнение към продуктовата гама на компанията, която има завод в Хубей, се прави предвид недостига на дезинфектанти на фона на епидемията, отбелязва Джи И Ем в съобщение до фондовата борса в Шънчжън, съобщи БТА.

Правителството на провинция Хубей по-рано тази седмица удължи ваканцията до 21 февруари, а днес подчерта, че компаниите не могат да възобновяват дейността си без разрешително.

Лицензът на Джи И Ем за производство на течен дезинфектант в завода в град Цзинмън е валиден от 15 февруари до 14 юни тази година.

По-рано компанията планираше отново да започне работа на 14 февруари. За сега не е известно дали ще й бъде разрешено да произвежда и други продукти наред с дезинфектанта.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата