Румъния под натиск да реши къде да е третият мост на Дунав (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8194385 www.24chasa.bg
Премиерът Бойко Борисов в изявление след Мюнхенския форум

България е готова да инвестира в изграждането на трети мост на река Дунав и основният акцент в десетки срещи на премиера Бойко Борисов по време на Мюнхенския форум в края на миналата седмица е бил да се окаже натиск над румънската страна да се задейства процедурата. Това разказа Борисов във видео във фейсбук профила си.

“Да убедят нашите румънски комшии и да действаме. Нека спрем да си говорим пожелателно”, каза Борисов, без да уточни кой точно трябва да ги убеди.

След като на 26 юни м.г. българският транспортен министър Росен Желязков и тогавашният му румънски колега Александру-Ръзван Кук се разбраха да се подпише междуправителствено споразумение за следващ мост над реката и да влезе за ратификация в парламентите, процедурата е в застой заради честата смяна на правителствата в северната ни съседка.

Последното до момента изразено желание на румънската страна беше мостът да се изгради при Свищов и България се съгласи, тъй като мястото на втория Дунав мост - при Видин-Калафат, бе избрано от страната ни. Българското първоначално желание беше да се разшири мостът при Русе.

От юни м.г обаче министерството на транспорта праща няколко пъти писма на румънските си колеги, последното беше преди 2 месеца, но засега отговор няма.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата