Румъния под натиск да реши къде да е третият мост на Дунав (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8194385 www.24chasa.bg
Премиерът Бойко Борисов в изявление след Мюнхенския форум

България е готова да инвестира в изграждането на трети мост на река Дунав и основният акцент в десетки срещи на премиера Бойко Борисов по време на Мюнхенския форум в края на миналата седмица е бил да се окаже натиск над румънската страна да се задейства процедурата. Това разказа Борисов във видео във фейсбук профила си.

“Да убедят нашите румънски комшии и да действаме. Нека спрем да си говорим пожелателно”, каза Борисов, без да уточни кой точно трябва да ги убеди.

След като на 26 юни м.г. българският транспортен министър Росен Желязков и тогавашният му румънски колега Александру-Ръзван Кук се разбраха да се подпише междуправителствено споразумение за следващ мост над реката и да влезе за ратификация в парламентите, процедурата е в застой заради честата смяна на правителствата в северната ни съседка.

Последното до момента изразено желание на румънската страна беше мостът да се изгради при Свищов и България се съгласи, тъй като мястото на втория Дунав мост - при Видин-Калафат, бе избрано от страната ни. Българското първоначално желание беше да се разшири мостът при Русе.

От юни м.г обаче министерството на транспорта праща няколко пъти писма на румънските си колеги, последното беше преди 2 месеца, но засега отговор няма.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На предсрочно освобождавене от затвора се надява касапинът от Джебел Мерт Мехмед. Той се прочу като Кървавия Мерт, след като уби 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда, на 7 г. Тази версия се носи от известно време в малкото родопско градче, което бе разтърсено от новината за бруталното престъпление рано сутринта на 22 април 2014 г

За постоянно в ареста остава зловещата имотна измамничка Мария Спасова, става ясно от решението на апелативния спецсъд. Според магистратите ширещата се епидемия от коронавирус не е достатъчно основание съпругата на циганския барон Игнат Бенков-Начо да се прибере вкъщи. На Спасова са осигурени всички предпазни мерки

Катрин Тасева е едно от „златните момичета“ на България. Започва да тренира гимнастика още на 3 години. Дебютира в състезания при жените през 2015-а. Пробивът й на световно ниво е две години по-късно. Тогава печели първия си медал в многобоя от състезание за Световната купа – бронз в Ташкент. От тогава е в елита на художествената гимнастика