Червената ЦИК ще рови за мъртви души в списъците за лидерския вот

https://www.24chasa.bg/novini/article/8194386 www.24chasa.bg
Шефът на червената ЦИК Емил Войнов

Проверка на избирателните списъци на социалистите за предстоящия избор на лидер започва червената ЦИК, чийто шеф е Емил Войнов. На заседанието си в петък тя е взела решение проверката да бъде съпътствана и от разяснителна кампания.

Първо ще бъдат проверени членовете на БСП, вписани в списъците на основните партийни организации към 31 декемви м. г., които са предадени на “Позитано” 20. Всеки социалист ще бъде информиран лично по телефона, че е включен в списъците и ще може да гласува на 26 април.

След проверката ЦКПИ (Централната комисия по партиен избор) ще изпрати на всяка общинска и районна комисия имената на неправомерно включените лица с указание за повторна проверка. И ако се потвърдят нарушенията, имената ще бъдат заличени от списъците.

Тези вече проверени списъци ще бъдат сравнявани с другите, които се правят от течащите в момента отчетно-избори събрания. Така ще има двойна проверка на имената в тях. Залогът в борбата за изчистване на списъците е голям - за да е валиден вотът за лидер, трябва да са гласували 50% + 1 от социалистите.

Червената ЦИК пусна разяснителен клип кога и как ще се гласува. Местата на секциите пък ще станат ясни след 1 април, ще има и мобилни секции. Бюлетините за избора ще имат полиграфическа защита и поредни номера.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип