Червената ЦИК ще рови за мъртви души в списъците за лидерския вот

https://www.24chasa.bg/novini/article/8194386 www.24chasa.bg
Шефът на червената ЦИК Емил Войнов

Проверка на избирателните списъци на социалистите за предстоящия избор на лидер започва червената ЦИК, чийто шеф е Емил Войнов. На заседанието си в петък тя е взела решение проверката да бъде съпътствана и от разяснителна кампания.

Първо ще бъдат проверени членовете на БСП, вписани в списъците на основните партийни организации към 31 декемви м. г., които са предадени на “Позитано” 20. Всеки социалист ще бъде информиран лично по телефона, че е включен в списъците и ще може да гласува на 26 април.

След проверката ЦКПИ (Централната комисия по партиен избор) ще изпрати на всяка общинска и районна комисия имената на неправомерно включените лица с указание за повторна проверка. И ако се потвърдят нарушенията, имената ще бъдат заличени от списъците.

Тези вече проверени списъци ще бъдат сравнявани с другите, които се правят от течащите в момента отчетно-избори събрания. Така ще има двойна проверка на имената в тях. Залогът в борбата за изчистване на списъците е голям - за да е валиден вотът за лидер, трябва да са гласували 50% + 1 от социалистите.

Червената ЦИК пусна разяснителен клип кога и как ще се гласува. Местата на секциите пък ще станат ясни след 1 април, ще има и мобилни секции. Бюлетините за избора ще имат полиграфическа защита и поредни номера.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане