ТАСС: Русия ще има "губернаторски лагер" край Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/8198543 www.24chasa.bg
Най-голямата атракция в "Радуга" е разходка с лодка по Камчия СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ/архив

Плановете на Русия да създаде в комплекса "Радуга" в курорта Камчия в "основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на интереси в Европа" най-вероятно ще бъде реализирана с превръщането му в един от деветте "губернаторски лагера", които страната възнамерява да открие през 2020 г. Два от тях ще се намират извън територията на Русия - единият в България, а вторият - в Монголия. За това съобщи официалната агенция ТАСС. Според информационната агенция лагерите ще бъдат създадени по модела на младежкия център "Артек" в анексирания от Русия Крим, пише "Дневник".

Това означава, че съобразно инфраструктурата и програмата на "Радуга" ръководството на "Артек" предава технологията, методиката, обучаването на дружинните ръководители и възпитатели и създава свой методически щаб. Основно става дума за организиране здравословната почивка на децата плюс допълнителни "програми за професионално обучение", но също така има и такива за "военно-патриотично обучение".

В момента в Русия водещите за това национални центрове са четири: "Артек", "Орльонок", "Смена" и "Океан". Идеята е "губернаторските лагери" да оформят следващата категория, в която да се реализират програмни продукти на тези центрове с цел полагане "основите за възпитание на бъдещите граждани и патриоти на своята страна".

Новината за създаване на "губернаторски лагер" на 25 км южно от Варна съвпадна със съобщение на все още притежаваното от московското кметство акционерно дружество СОК "Камчия". То е собственик на комплекса "Радуга". Според съобщението заради всички негови задължения от есента на м.г. са запорирани сметките му и е наложи възбрана върху цялото му имущество, ще бъдат погасени до юни т.г. В съобщението е цитиран и заместник-председателят на Съвета на директорите на СОК "Камчия" Сергей Ладочкин, според когото на 21 март т.г. ще започне изпълнението на "новата образователно-туристическа услуга под надслов "Почивай и учи!" - Smart-смени", които щели да бъдат реализирани целогодишно за деца и младежи. С общинската администрация в община Аврен, на чиято територия се намира "Радуга", била обсъдена и програми за санаторно-курортно лечение не само за деца, но и за възрастни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Силвано Пранди може да остане начело на българския национален отбор по волейбол. Това обяви самият той в интервю за "Ла Стампа". "В края на 2020-а изтича моят договор Ц призна специалистът. - Когато приключи извънредното положение, сме се разбрали да се чуем и обсъдим плановете. Имаме уговорка за периода до края на 2022 г

Бившият национал Георги Пеев и половинката му Цветелина имаха повод за празник тези дни. Те отбелязаха две години от началото на връзката си. "Благодаря ти скъпи, че точно преди две години ме откри! Благодаря , че пристъпи към мен заговаряйки ме с най-зашеметяващата усмивка в света (на която, нямаше как да устоя)