Руското разузнаване: Наришкин не е обсъждал Божков с премиера на ОАЕ (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8200940 www.24chasa.bg
Сергей Наришкин СНИМКА: РОЙТЕРС

Директорът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин не е обсъждал на срещата си с премиера на Обединените арабски емирства въпроса за освобождаване на българския бизнесмен Васил Божков, задържан по искане на България. Това съобщи ръководителят на пресбюрото на СВР Сергей Иванов, цитиран от ТАСС.

На срещата с премиера на ОАЕ са били обсъдени главно въпроси, свързани със двустранното сътрудничество, отбелязва агенцията.

Посещението на Наришкин в ОАЕ се състоя на 11 и 12 февруари.

"Директорът на СВР наистина проведе доста продуктивни преговори с премиера на ОАЕ, с шейха на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум, но двамата разговаряха единствено за международните проблеми в сферата на сигурността и двустранното сътрудничество", каза Иванов пред ТАСС.

Фалшивата новина е била разпространена не от кого да е, а от заместник-председателя на Народното събрание на България Симеонов. Само болното въображение на Симеонов, съчетано с ниското ниво на компетенциите му, са причина за това в дневния ред на толкова уважавани хора да бъде включен въпросът за българския предприемач, каза Иванов.

Прокуратурата е повдигнала седем обвинения срещу Васил Божков, който е собственик на футболен клуб "Левски" и на компанията "Нове холдинг", занимаваща се с организирането на хазартни игри. Той бе обявен за международно издирване и бе задържан в ОАЕ.

Според прокуратурата той се занимава с организирането на хазартни игри, включително продажба на лотарийни билети, и е ощетил държавата с 550 милиона лева. Божков е заподозрян и в извършването на редица други престъпления, посочва ТАСС.

                                                                             

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена