Руското разузнаване: Наришкин не е обсъждал Божков с премиера на ОАЕ (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8200940 www.24chasa.bg
Сергей Наришкин СНИМКА: РОЙТЕРС

Директорът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин не е обсъждал на срещата си с премиера на Обединените арабски емирства въпроса за освобождаване на българския бизнесмен Васил Божков, задържан по искане на България. Това съобщи ръководителят на пресбюрото на СВР Сергей Иванов, цитиран от ТАСС.

На срещата с премиера на ОАЕ са били обсъдени главно въпроси, свързани със двустранното сътрудничество, отбелязва агенцията.

Посещението на Наришкин в ОАЕ се състоя на 11 и 12 февруари.

"Директорът на СВР наистина проведе доста продуктивни преговори с премиера на ОАЕ, с шейха на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум, но двамата разговаряха единствено за международните проблеми в сферата на сигурността и двустранното сътрудничество", каза Иванов пред ТАСС.

Фалшивата новина е била разпространена не от кого да е, а от заместник-председателя на Народното събрание на България Симеонов. Само болното въображение на Симеонов, съчетано с ниското ниво на компетенциите му, са причина за това в дневния ред на толкова уважавани хора да бъде включен въпросът за българския предприемач, каза Иванов.

Прокуратурата е повдигнала седем обвинения срещу Васил Божков, който е собственик на футболен клуб "Левски" и на компанията "Нове холдинг", занимаваща се с организирането на хазартни игри. Той бе обявен за международно издирване и бе задържан в ОАЕ.

Според прокуратурата той се занимава с организирането на хазартни игри, включително продажба на лотарийни билети, и е ощетил държавата с 550 милиона лева. Божков е заподозрян и в извършването на редица други престъпления, посочва ТАСС.

                                                                             

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Археологическият сезон е на път да се провали. Причината е нарастващата пандемия, заради коронавирусът и извънредното положение, което е обявено в страната ни. "По-рано от края на май няма да има разкопки със сигурност. В момента няма никакви съвещания, не могат да се издадат нужните документи. Страхувам се

Посолството на Израел в България разпространи образователен клип, което показва начина за разпространение на Covid-19. Видеото демонстрира начинът, по който коронавирусът Covid-19 би могъл да зарази потенциално голям брой хора както и мерките, които може да вземе всеки, за да предотврати

Михаела Маринова е една от младите звезди на поп сцената. Тя изгря на музикалния небосклон с участието си в третия сезон на "Х фактор". Сред по-известните й песни са "Стъпка напред", "Не ти ли стига" и "Листата падат". Родена е на 7 май 1988 г. в София. Започва да пее в детска вокална група на 4 години