Каракачанов за думите на Гешев: Акъл на никого не съм давал

https://www.24chasa.bg/novini/article/8201344 www.24chasa.bg
Красимир Каракачанов СНИМКА: Авторката

"Аз акъл на никой не съм давал. Като министър на отбраната издавам заповеди в министерството на моите подчинени. Акъл и съвети мога да дам на дъщеря ми, ако ми ги поиска", каза във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод острата реплика на главния прокурор Иван Гешев срещу политиците. "Вместо да си правят вятър на устата, да си свършат работата, за която са избрани", заяви Гешев.

Каракачанов допълни, че ще се изясни, ако е погрешно разбран от главния прокурор.

В понеделник главният прокурор Иван Гешев спомена Красимир Каракачанов, но не в смисъл, че му дава акъл, а заради реплика на вицепремиера. Тя беше казана от Каракачанов на 10 януари тази година при ареста на тогавашния министър на околната среда и водите Нено Димов, който влезе в правителството от квотата на ВМРО.  Тогава Каракачанов заяви, че "задържането е показно убийство на една политическа кариера".

"Като гледам главния прокурор, с действията, които прави по отношение на битовата престъпност, не мога да не го приветствам, защото аз за тая тема говоря много години, а моите колеги политици не искат да слушат, защото им е неприятно да слушат проблеми", каза Каракачанов. Според него Гешев към момента действа правилно.

"Дай боже това да е постоянна политика до края на неговия мандат. Не бих нарекъл противопоставяне да дадеш съвет на някой да не ти се бърка в работата. И аз не обичам да ми се бъркат в работата в МО. И не случайно казах, че аз, докато съм министър, аз не съм си позволил да използвам армията за политика и няма да позволя в армията да има политически вмешателства. Така че не го намирам за предизвикателство", коментира Каракачанов.

В Националния военен университет министърът историк изнесе лекция на тема: "Ролята на Апостола на свободата за възраждането на българския национален идеал". И цитира Левски по повод словесните престрелки между президент, премиер, главен прокурор:

"От нашите задружни сили зависи дали България ще бъде равна на другите европейски народи". Не сме го прочели явно. Няма момент в историята на България, когато нацията е била разделена и да е печелила, ако щете дори и футболен мач, не битки, победи или слава. Изводът е ясен - какво има да се дели. Има разделение на властите. Щом има разделение на властите, всеки, според правомощията, които са му дадени, да си гледа работата и да си я върши."

Според него конфликтът между първите мъже в държавата трябва да приключи с разговор, стискане на ръце и формулиране на общи задачи пред всички институции в България. "Другите варианти сме ги виждали досега, 30 г. ги виждаме", завърши Каракачанов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата