Министър Емил Димитров и Европейската комисия с висока оценка за работата на Българската асоциацията по рециклиране

https://www.24chasa.bg/novini/article/8202084 www.24chasa.bg

Кръглата маса „Добри практики и предизвикателства в рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване” събра фирмите от бранша, заинтересовани страни от България и чужбина, експерти и представители на Европейската комисия, Народното събрание, Министерството на околната среда и водите. Всички те дадоха висока оценка за работата на Българската асоциация по рециклиране, която помага за подобряване на практиките и законодателството по управление на отпадъци.

Новите моменти в политиката и законодателството в областта на околната среда като зелената сделка, новия план за действие за кръговата икономика, края на отпадъците и най-актуалните моменти в практиката бяха представени на кръглата маса, организирана от Българската асоциация по рециклиране.

На четвъртата годишна конференция на асоциацията председателят на Управителния й съвет Борислав Малинов представи ключовата роля на асоциацията от нейното създаване през 1998 г. за справяне с предизвикателствата, пред които рециклиращият сектор е изправен в ежедневните си дейности. Той изтъкна, че целите на кръговата икономика могат да се постигнат чрез цялостен подход, интегриране на политики и пакет от мерки, които допринасят за влагането на преработените отпадъци в производството на продуктите.

В тази посока е ориентиран и проектът „Интелигентно кръгово възлагане (CircPro)" по програма „Интеррег Европа”, в който Българската асоциация по рециклиране е партньор. В проектния консорциум влшзот 11 партньори от 10 региона.

Сред участниците в конференцията са Джордж Кремлис от Европейската комисия, Хосе Хорхе Диас Дел Кастило от Генералната дирекция по околна среда на Европейската комисия, Ивелина Василева, председател на Комисията по околната среда и водите в Народното събрание, министърът на околната среда и водите Емил Димитров, представители на Европейската конфедерация на рециклиращата индустрия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Варненец бръмчи с камион из Европа, докато спецсъдът го търси под дърво и камък за афера с пране на над 2 милиона лева! Магистратите се свързват с Георги Георгиев, за да го призоват за делото, но получават отговор: "Имам ангажимент и не мога да се явя, работя като шофьор и пътувам". Това става ясно от определение

Капитанът на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос посрещна скромно 34-ия си рожден ден вчера. Заради пандемията от коронавирус той празнува у дома в компанията на семейството си. Съпругата му Пилар Рубио и трите им момчета го изненадаха с украса и торта. Имаше и няколко подаръка за защитника, изпратени от приятели

Специално мобилно приложение с информация за за COVID-19 пусна Световната здравна организация. То ще се казва WHO MyHealth и е планирано да бъде пуснато за операционните системи Android и iOS още днес. В приложението може да се намери информация как са се предпазим от коронавируса, както и съвети при пътуване