Арест за бивш член на Комисията по хазарта, разследван с Божков

https://www.24chasa.bg/novini/article/8202155 www.24chasa.bg

Бившият член на Комисията по хазарта Пламен Георгиев да бъде прибран в ареста, разпореди състав на апелативния спецсъд с председател Георги Ушев.

Той е сред обвинените по делото срещу бизнесмена Васил Божков.

Миналата седмица Георгиев бе пуснат под домашен арест. Според апелативния спецсъд обаче от доказателствата по делото може да се направи предположение, че той е съпричастен към групата на Божков.

Георгиев е бил член на регулаторния орган по времето, когато той е оглавяван от Огнемир Митев, който също е сред задържаните и обвинени по делото.

Друг от разследваните - Тодор Марков, остава под ключ вкъщи, е решил още апелативният спецсъд. Според магистратите за него няма доказателства, че е участвал в организирана престъпна група. Няма риск да се укрие или на свобода да извърши престъпление.

Марков е началник на отдел "Контролна дейност" в Комисията по хазарта от миналата година. Според защитата му той не може да прави проверки сам без разпореждане на председателя на комисията.

От 2014 г. до 2019 г. Марков бил на длъжност младши експерт и  изпълнявал по-скоро деловодни функции. В това качество според защитата не е могъл да влияе върху работата на членовете от комисията по хазарта.

За лицензите и контрола по събирането на таксите отговарял друг отдел.

Очаквайте подробности.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена