Арест за бивш член на Комисията по хазарта, разследван с Божков

https://www.24chasa.bg/novini/article/8202155 www.24chasa.bg

Бившият член на Комисията по хазарта Пламен Георгиев да бъде прибран в ареста, разпореди състав на апелативния спецсъд с председател Георги Ушев.

Той е сред обвинените по делото срещу бизнесмена Васил Божков.

Миналата седмица Георгиев бе пуснат под домашен арест. Според апелативния спецсъд обаче от доказателствата по делото може да се направи предположение, че той е съпричастен към групата на Божков.

Георгиев е бил член на регулаторния орган по времето, когато той е оглавяван от Огнемир Митев, който също е сред задържаните и обвинени по делото.

Друг от разследваните - Тодор Марков, остава под ключ вкъщи, е решил още апелативният спецсъд. Според магистратите за него няма доказателства, че е участвал в организирана престъпна група. Няма риск да се укрие или на свобода да извърши престъпление.

Марков е началник на отдел "Контролна дейност" в Комисията по хазарта от миналата година. Според защитата му той не може да прави проверки сам без разпореждане на председателя на комисията.

От 2014 г. до 2019 г. Марков бил на длъжност младши експерт и  изпълнявал по-скоро деловодни функции. В това качество според защитата не е могъл да влияе върху работата на членовете от комисията по хазарта.

За лицензите и контрола по събирането на таксите отговарял друг отдел.

Очаквайте подробности.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца сираци от Северна Корея са живели в България в средата на 50-те години на миналия век. По-късно лидерът на комунистическата страна Ким Ир Сен се разпорежда те да бъдат върнати в родината им. След това следите на момичетата и момчетата се губят. Тайни и малко известни факти се разкриват в току-що миналия премиерата си филм "Децата на Ким Ир

Надя Валентинова е завършила поп и джаз пеене в НБУ като ученичка на поп и джаз певицата Стефка Оникян. През 1999 г. е носителка на втора награда за млад/нов изпълнител на последния официално проведен "Златен Орфей". Има още куп престижни призове. Надя е главен вокалист на хеви-метъл групата "Гранулом", Разполага с 12 различни бленди на гласа си

Таксиииии! Така с айранче в ръка писателят Калин Терзийски се опита рано вчера сутринта да си хване превоз в столицата, видяха го топпапараците на "България Днес". Натоварен с покупки, Терзийски успя единствено да протегне айрана към един от шофьорите, за да привлече вниманието му. Заради липсата на свободна ръка творецът не си сложи маска