Когато избирате университет, избирате перспектива!100 години Икономически университет – Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/8202218 www.24chasa.bg

ИУ – Варна е място, където всеки може да намери своята лична причина да придобива мъдрост, смелост и воля за успех

Той е модерен, стабилен, проактивен и иновативен университет, който през 2020 г. чества своята 100-годишнина. Девизът му е „С академични традиции в бъдещето!“.

Съвременното му развитие се базира върху опита и традициите, но при стремеж за гъвкавост и персонален подход в процеса на обучение към всеки студент и подкрепа на корпоративни социални инициативи. Иновативността се проявява в бързо развиващата се мрежа от партньорства на висшето училище с бизнеса, публичната администрация, образователните структури в страната и чужбина, нестопанския сектор и др. Стремежът е да се модифицира класическото образование към разумен баланс между знания, умения и компетенции с акцент върху „учене чрез правене“ (на място в бизнеса и с широко присъствие на бизнеса в университета).

В своята 100-годишна история ИУ – Варна е подготвил над 155 хиляди икономисти, в т.ч. много чужди граждани от над 70 страни. Той е първото висше икономическо училище в България, а днес в него се обучават над 8 000 български и чуждестранни студенти от 52 държави. Приемът на студенти е организиран в 27 образователни програми в ОКС „бакалавър“, 29 в ОКС „магистър“ с редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, както и 13 докторски програми.

Програмите са акредитирани в четири професионални направления: „Икономика“, „Администрация и управление“, „Туризъм“, „Информатика и компютърни науки“, всички с висока оценка от акредитация – над 9 по 10-степенна скала на оценяване. Осъществява се обучение по специалности изцяло на английски език („Международен бизнес“, „Счетоводство“ и „Бизнес и мениджмънт“), на руски език („Международен туризъм“), както и по шест образователни програми за двойни дипломи с чуждестранни университети партньори – от Великобритания, Финландия, Германия, Русия и Индия. Университетът има договори за обмен с над 230 висши училища в повече от 45 държави в цял свят по програми „Еразъм +“ и CEEPUS.

В структурата на ИУ – Варна е и Колежът по туризъм, в който се обучават студенти в ОКС „професионален бакалавър“ по две специалности: „Мениджмънт на туризма и свободното време“ и „Мениджмънт на хотели и ресторанти“.

ИУ – Варна е сред най-добрите университети в международното образователно пространство по показатели като стратегически партньорства, процент дипломирани студенти за стандартен срок на обучение и студентска мобилност. Към него функционира Научноизследователски институт с шест изследователски центъра с консултативни функции, които само за последната година са изпълнили над 120 външни консултантски проекта за бизнеса и публичната администрация. Има собствена електронна платформа за сътрудничество UEBN, която подпомага кариерното развитие на студентите и връзките с практиката. В нея са регистрирани над 14700 потребители (в т.ч. над 4750 студенти, над 750 алумни и над 1600 работодатели). 70% от студентите се реализират практически към момента на своето дипломиране, а 85% работят по специалността година след завършване на висшето си образование.

Университетът разполага с изключително модерна материална база, която може да бъде разгледана и чрез виртуална разходка. На разположение на студентите са 3 учебни корпуса, най-модерната университетска библиотека в страната (с над 350 хиляди книги), която е достъпна и онлайн, иновативен спортен комплекс с пет специализирани зали за спорт (баскетбол, волейбол, художествена гимнастика, фитнес, тенис на маса и др. спортове), 3 сгради на студентски общежития, студентска улица (с книжарница, банка, конферентна зала, Кариерен център, Информационен център, офиси на „Международно сътрудничество, „Стипендии и общежития“ и Студентския съвет), съвременен тестови изпитен център, аула с 600 места и др.

С рекорден брой кандидати стартира ранният прием на студенти в ОКС „бакалавър“ за учебната 2020/2021 г. Тези, които са се явили на кандидатстудентски изпит в ИУ – Варна и са получили резултат мн. добър 5 или над 5, или след участие в организирани от ИУ – Варна олимпиади са получили резултат над 50% от максималния брой точки, могат да подадат документи и да се запишат в университета през месеците февруари, март, април и май 2020 г. Погрижете се за бъдещето си сега!

Всички срокове за подаване на кандидатстудентски документи за бакалавърска степен ще намерите на следния адрес.

Сроковете за кандидатстване в ОКС „магистър“ са публикувани тук.

Срокове за подаване на кандидатстудентски документи в ОКС „професионален бакалавър“ са достъпни на следния адрес.

Подробна информация можете да намерите в сайта на ИУ – Варна.

За контакти:

Информационен център:

тел. 052 800 890

еmail: infocenter@ue-varna.bg

Прием в ОКС „бакалавър“:

тел. 052 830820

еmail: priem@ue-varna.bg

Прием в ОКС „магистър“:

тел. 0882 165 676

еmail: cmo@ue-varna.bg

9002 Варна

бул. "Княз Борис I" № 77

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Силвано Пранди може да остане начело на българския национален отбор по волейбол. Това обяви самият той в интервю за "Ла Стампа". "В края на 2020-а изтича моят договор Ц призна специалистът. - Когато приключи извънредното положение, сме се разбрали да се чуем и обсъдим плановете. Имаме уговорка за периода до края на 2022 г