Проектът за организация на движение на Велико Търново влиза на обсъждания

https://www.24chasa.bg/novini/article/8202733 www.24chasa.bg
Проектът за организация на движение на Велико Търново влиза на обсъждания

Предварителният проект на нов Генерален план за организация на движение на Велико Търново влиза на експертни обсъждания. Стратегическият документ е с много голяма важност и значение за градоустройственото развитие на старопрестолния град, затова всяко от предложените от изпълнителите решения ще бъде детайлно анализирано, съобщиха от местната администрация.

По-рано във вторник проектът беше разгледан от Комисията за организация на движението, транспорт и паркиране в Община Велико Търново, която заседава в разширен състав. Предстои същото да бъде сторено и на заседание на Експертен съвет по устройство на територията.

Предварителният вариант на разработката ще бъде предоставен за становища на над 20 институции, организации и сдружения, чиито компетенции и дейност са свързани с организацията на движение. Сред тях са Районно управление на полицията, сектор „Пътна полиция“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление, регионалната структура на агенция „Автомобилна администрация“, Регионално управление по образованието, Камара на архитектите, превозвачи, НПО и др. С предварителния проект ще бъдат запознати и ресорните комисии към Великотърновски общински съвет.

Генералният план за движение ще бъде публикуван и на сайта на Община Велико Търново в рамките на седмицата, а гражданите ще могат да дадат своите мнения.

До края на март е срокът за становища и предложения от заинтересованите страни. В началото на април проектът и всички становища ще бъдат разгледано отново от Комисията за организация на движението, транспорт и паркиране, както и от Експертния съвет за устройство на територията. След това цялата документация ще бъде внесена за разглеждане по същество от комисиите на Общинския съвет и от местния парламент на сесия.

Общинският съвет е органът, който ще има правомощието да определи в какви насоки да бъде преработен, изменен или допълнен предварителния проект, след което в тримесечен срок ще се пристъпи към изработване на окончателен вариант.

Изготвянето на стратегическия документ е възложено от кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Изпълнението е дело на проектантите от „Институт по транспортно строителство и инфраструктура“.

Проведено бе и обществено обсъждане, по време на което великотърновци очертаха своите виждания и предложиха организацията на трафика да подпомага развитието на градския и алтернативния транспорт – велосипеди и пешеходно движение.

Работата на проектантите е съобразена с динамичната среда и влиянието, което ще имат върху трафика строителството на автомагистрала „Хемус“ и на бъдещия високоскоростен път Русе – Велико Търново, на Северния пътен възел, оформянето на нова индустриална зона в посока с. Момин сбор, реализацията на проекта за интегриран градски транспорт и др.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане