Валери Симеонов: Няма да коментирам руските ченгета, ще се оцапам

https://www.24chasa.bg/novini/article/8202923 www.24chasa.bg
Валери Симеонов СНИМКА: Архив

"Да се защитавам пред кого? Пред руските ченгета? Няма да падна на това ниво. Това са хора, които работят с хибридна информация, с хибридни форми на обработка на общественото мнение. Да влизаш във война и в диалог с тях е като... Имаше една приказка: "Да влезеш в борба с нещо си, което ще те оцапа и ще му направиш удоволствие."

Така Валери Симеонов коментира изявлението на шефа на пресбюрото на руската Служба за военно разузнаване, че директорът й Сергей Наришкин не е обсъждал на срещата си с премиера на Обединените арабски емирства освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков.

"Информационната патица" бе пусната не от кого да е, а от зам.-председателя на българското Народно събрание Валери Симеонов. Само болното въображение на зам.-председателя Симеонов, умножено по ниското му равнище на компетентност, би могло да включи в дневния ред на толкова уважавани хора въпроса за българския предприемач", заяви пресшефът.

"Директорът на СВР наистина проведе доста продуктивни преговори с премиера на ОАЕ, шейха на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум, но двамата разговаряха единствено за международните проблеми в сферата на сигурността и двустранното сътрудничество", добави той. Наришкин бе в ОАЕ бе на 11 и 12 февруари.

По въпроса за задържането на Божков имах информация от службите, поясни тази вечер пред репортери Валери Симеонов. "Обаче по това какво са говорили двама човека на четири очи в някоя шатра, палатка или не знам там къде в Дубай - е, не мога да знам. Чак такъв творец изобретателен не съм", допълни той.

Информацията за намесата на руското разузнаване му била от медиите. "Откъде да ми е информацията? Както и на вас всички", допълни лидерът на НФСБ.

Симеонов бе категоричен, че няма да участва повече в този руски сюжет.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер две в тениса Рафаел Надал бе приятно изненадан за рождения си ден. Той навършва 34 години. Матадора получи като подарък от децата в школата си в Манакор торта. Тя бе във формата на корт. В четирите ъгъла имаше по една сладка тенис топка, а в средата бе запазения знак на Рафа. Децата му поднесоха сладкия дар преди тренировката му

Цветана Пиронкова сериозно работи за връщането си на корта. Освен неуморните тренировки, тя хвана ракетата и за снимка. Тенисистка №1 на България през този век позира за снимка, замахвайки с нея и вперен в бъдещето поглед. "Животът е такъв, какъвто го направим, винаги е бил и ще бъде", написа тя. Пиронкова обяви

На безкрайните опашки се нареди телевизионният продуцент Димитър Станчев. Създателят на супершоу "Невада" се опита бързо да придвижи документи, но струпването от хора на моменти го обезсърчаваше. Станчев носеше предпазна маска, въпреки че на открити пространства това не е задължително. Снимки: България