От „Диамантена принцеса" ще разберете мерките на Китай срещу коронавируса

https://www.24chasa.bg/novini/article/8208615 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

На 19 февруари пътниците от кораба „Диамантена принцеса" започнаха да слизат на брега, като първите около 500 от тях вече могат да се върнат по родните места, предаде радио "Китай".

Но сянката на епидемията продължава да тегне. До 19 февруари потвърдените случаи на заразени на кораба са 621, като процентът на зараза с новия коронавирус е 16,8%.

Защо корабът се превърна в подвижно „хранилище на вируса"?

На първо място е затвореното пространство, на второ честите контакти, а недостатъчните превенция и контрол са директната причина.

„Диамантена принцеса" ни показа колко силно заразен е вирусът и доказа необходимостта от строгите китайски мерки за ограничаване на каналите за пренасяне на заразата от центъра на епидемията.

Защо Япония не пусна пътниците от кораба? Защото за Япония е трудно за кратко време да подготви достатъчно оборудване за изолиране на над 3000 души.

С избухването на епидемията в различни части на Китай бе обявено предупреждение от първа степен, което е немислимо и неосъществимо за много държави по света. Точно поради ефективните мерки на Китай епидемията е под контрол и това го доказват фактите.

Епидемията е общо бедствие за човечеството и всички трябва да си помагат взаимно. Здравните ведомства на всички държави трябва да извлекат уроци от това, да предприемат научни и ефективни мерки, да прекъснат източниците на зараза, да излекуват болните и да защитават живота.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В момента сме разделени, той е при майка си в Германия Купих на Лоренцо чисто нов джип Няма да правя повече дуети с мама Тази година съм на гръцкото море Софи Маринова е родена на 5 декември 1975 година. Изпълнителката има една от най-богати кариери в попфолка в България. Когато Софка е на сцената, шоуто е гарантирано

Автомобил като космически кораб пуска на пазара "Ролс Ройс".  Великолепното возило в наречено "кола от 2035 г.", поради предположение, че така ще изглеждат автомобилите от бъдещето. То е представено на широката публика от Алекс Хърши, известна с прякора "Суперкар Блонди". Както писа "България Днес", мацката с търговски нюх е австралийка

Британец доведе съпругата си на меден месец в България заради... компютърна игра. Историята му е разказана в SPORTbible - едно от най-големите спортни издания в Обединеното кралство, и през последните дни се разпространява в цяла Европа. Тим Пайк е голям почитател на "Футбол мениджър", в която влизате в ролята на треньор, редите състави