От „Диамантена принцеса" ще разберете мерките на Китай срещу коронавируса

https://www.24chasa.bg/novini/article/8208615 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

На 19 февруари пътниците от кораба „Диамантена принцеса" започнаха да слизат на брега, като първите около 500 от тях вече могат да се върнат по родните места, предаде радио "Китай".

Но сянката на епидемията продължава да тегне. До 19 февруари потвърдените случаи на заразени на кораба са 621, като процентът на зараза с новия коронавирус е 16,8%.

Защо корабът се превърна в подвижно „хранилище на вируса"?

На първо място е затвореното пространство, на второ честите контакти, а недостатъчните превенция и контрол са директната причина.

„Диамантена принцеса" ни показа колко силно заразен е вирусът и доказа необходимостта от строгите китайски мерки за ограничаване на каналите за пренасяне на заразата от центъра на епидемията.

Защо Япония не пусна пътниците от кораба? Защото за Япония е трудно за кратко време да подготви достатъчно оборудване за изолиране на над 3000 души.

С избухването на епидемията в различни части на Китай бе обявено предупреждение от първа степен, което е немислимо и неосъществимо за много държави по света. Точно поради ефективните мерки на Китай епидемията е под контрол и това го доказват фактите.

Епидемията е общо бедствие за човечеството и всички трябва да си помагат взаимно. Здравните ведомства на всички държави трябва да извлекат уроци от това, да предприемат научни и ефективни мерки, да прекъснат източниците на зараза, да излекуват болните и да защитават живота.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си