Ожесточен дебат в Лас Вегас: Политически и личностни различия между претендентите

https://www.24chasa.bg/novini/article/8208889 www.24chasa.bg
Сенатор Елизабет Уорън, Майкъл Блумбърг и Бърни Сандърс Снимка: Ройтерс

Снощният дебат на претендентите за номинацията на Демократическа партия за президент на САЩ беше белязан от пламенни лични нападки между участниците, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Двама от водещите претенденти, сенатор Бърни Сандърс и Майкъл Блумбърг, на няколко пъти бяха поставени в защитна позиция. При първото си участие в кандидатпрезидентски дебат Блумбърг, който е бивш кмет на Ню Йорк, от самото начало бе принуден да даде обяснения за подкрепяната от него в миналото политика на полицията в мегаполиса за претърсвания на улицата и за появилите се през годините твърдения, че се е държал грубо и неуважително към жени.
Блумбърг неведнъж изпита явни затруднения да се противопостави на критиките, които могат да застрашат позициите му в Демократическата партия, за която жените и афроамериканците са две от най-важните категории избиратели, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Двама от претендентите, които в досегашните дебати се въздържаха от директен конфликт - сенатор Елизабет Уорън и бившият вицепрезидент Джо Байдън, заедно атакуваха Блумбърг, като на няколко пъти успяха да го доведат до раздразнение и до затруднения да даде отговор.

Още от първите секунди на дебата, в които сенатор Бърни Сандърс разкритикува мерките в сферата на сигурността, предприемани от Блумбърг като кмет на Ню Йорк, стана ясно, че този дебат ще бъде много по-разгорещен от предишните. Неспирните нападки отразяват важността на настоящия етап от надпреварата, в който позициите на Сандърс се засилват, а опонентите му са засенчени от Блумбърг и безпрецедентните финансови средства, които той харчи за кампанията си.

Ожесточеният двучасов дебат в Лас Вегас, щата Невада, демонстрира дълбоките политически и личностни различия между шестимата претенденти (Бърни Сандърс, Пийт Бутиджидж, Джо Байдън, Елизабет Уорън, Ейми Клоубъшар и Майкъл Блумбърг) за номинацията на демократите, според в. "Вашингтон пост". Както и в миналите дебати, явно си пролича сблъсъкът между прагматизма и желанието за промяна.

Кандидати като Ейми Клоубъшар и Джо Байдън подчертаха необходимостта от отмяна на политиките на правителството на президента Доналд Тръмп, без обаче да се правят обещания, които те определят като прекалено амбициозни. Елизабет Уорън и Бърни Сандърс изтъкнаха, че подобен подход ще доведе демократите само и единствено до поражение

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Докато милиони хора по света остават без работа и се чудят как ще живеят след коронавируса, семейство Дейвид и Виктория Бекъм вече знае как. И къде. В апартамент, струващ 25 милиона долара, разкрива "Сън". И всеки цент си струва! Жилището е с разгъната площ от над три декара и се намира на върха на най-новия и най-луксозен небостъргач в Маями

Програма за откриване на болни от covid 19 с помоща на свръхсекретен военен софтуер, започват властите в Израел. За да бъдат локализирани потенциалните заразени с вируса ще се използват данни за движението на хората от мобилните им телефони. Програмата позволява автоматично да им бъде активиран GPS-а