Страх сред жителите на Зетьово след нападението над възрастни хора

https://www.24chasa.bg/novini/article/8209017 www.24chasa.bg
Кадър: БНТ

Задържаните за побоя над възрастните хора в село Зетьово са освободени. Двамата мъже са били арестувани за 24 часа по закона за МВР. На този етап обаче няма събрани достатъчно доказателства и прокуратурата не им е повдигнала обвинения. Голяма част от жителите на чирпанското село заявиха, че живеят в страх, предава БНТ.

Двамата мъже бяха задържани в понеделник по време на специализирана акция на полицията и прокуратурата за пресичане на битовата престъпност. Ден по-късно бяха освободени. Така все още няма обвинени за нападението и побоя над 83-годишната Стефка Ангелова и сина ѝ Миньо. Според окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов до няколко дни се очакват резултати.

Работи се по няколко версии с различни лица, с множество лица от криминалния контингент се работи в момента, но към настоящия момент резултатите са такива, че нямаме достатъчно доказателства за да привлечем конкретно лице към наказателна отговорност, каза Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Според прокуратурата не може да се каже дали става въпрос за въоръжен грабеж, защото оръжие не е било намерено. Часове след освобождаването на двамата мъже от ареста, къщата в която живеят нападнатите Миньо и майка му, е тъмна, а вратата заключена. Заключени са и всички съседни къщи около дома на пострадалите.

След нападението хората в село Зетьово живеят в страх. Въпреки, че лампите са пуснати, вратите се заключват около шест-шест и половина всяка вечер. А съседите на пребитите Миньо и майка му Стефка отказват дори да говорят. Вестта за освобождаването на двамата мъже от ареста бързо е обиколила селото. Хората коментират и побоя, който единият от освободените - 25-годишният Иван Славов, е нанесъл на баща си в началото на месеца.

Според източници на БНТ 25-годишният Иван Славов е дошъл тук в кметството на село Зетьово, за да поиска да му бъде направена адресна регистрация.

Семейството на другия мъж, освободен от ареста, пък се е преселило преди време в Зетьово от близкото село Свобода.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени