Щатът Калифорния предоставя близо триста сгради за ползване от бездомници

https://www.24chasa.bg/novini/article/8209222 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Американският щат Калифорния ще предостави близо триста притежавани от него сгради за ползване от бездомници, заяви вчера губернаторът Гавин Нюсъм, цитиран от Ройтерс.

Нюсъм, който е представител на Демократическата партия, посвети по-голямата част от годишната си реч за състоянието на щата, на законодателството, което да помогне за решаване на кризата с бездомниците, предаде БТА.

"Нека го наречем с името му - позор е, че най-богатият щат в най-богатата държава се проваля с това да предостави дом, да лекува и да третира хуманно толкова много свои хора", изтъкна Нюсъм.

Броят на бездомниците в Калифорния достигна миналата година 151 000 души (16 процента от щатското население).

Губернаторът на Калифорния обеща тази година да бъдат похарчени допълнителни 750 милиона долара за настаняване на бездомници.
Нюсъм подчерта, че голяма част от бездомниците са душевноболни. Той заяви, че решаването на проблемите в здравеопазването е част от решаването на кризата с бездомниците.

"Здравеопазването и жилищната политика вече не могат да бъдат разделяни. В крайна сметка, има ли нещо по-важно за здравето на човека от това да има покрив над главата си?", каза губернаторът.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пролетта пукна и Катето Евро посади реколтата! Обичаната актриса грабна малка мотика и започна да копае из двора си в Кокаляне. Майката на водещия на "Преди обед" Александър Кадиев, зася български домати и зелен лук. Катето не обича да слага на трапезата купешки зарзават. От няколко години актрисата сее плодове и зеленчуци

„Май изкарах коронавируса. Не мога да съм сигурен, защото не съм се изследвал. Два дни бях на легло. Имах няколко от характерните симптоми“. Това призна Башар Рахал. Актьорът започва да се чувства зле след посещение в Тайланд. „Тялото ме болеше адски много. Никога не съм се чувствал така. Единият ден спах повече от 18 часа

Градският транспорт в София е с ново работно време от днес. Последните курсове на автобусите и тролеите са до по-рано, а три линии временно се закриват. Проверка на „България Днес” показа, че по някои трасета последните рейсове ще потеглят в доста ранен час – около здрачаване. Официално от Центъра за градска мобилност съобщиха