УНСС отбеляза 100 г. катедра “Счетоводство”

https://www.24chasa.bg/novini/article/8212094 www.24chasa.bg
Проф. Снежана Башева и ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров откриха юбилейната конференция, удряйки по традиция звънец. СНИМКА: СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Катедра “Счетоводство и анализ” учи своите възпитаници да вземат смели решения и да се справят с предизвикателствата, пред които е поставена българската икономика. Това каза председателят на Сметната палата Цветан Цветков, възпитаник на катедрата в УНСС, на тържество по случай 100-годишнината от създаването ѝ.

В четвъртък се откри юбилейната международна научна конференция на тема “Приносите на счетоводството в икономическата наука”. Тя беше под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, който връчи статуетка “Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС” на катедрата за изключително високи постижения и отбеляза, че всяка година интересът към неяот кандидат-студентите е голям.

“В икономическите училища преподавателите не могат да направят професионалисти учениците, но могат да им създадат любов към науката. Поздравявам колегите след нас, които успяват да съхранят и увеличат любовта към счетоводството”, каза директорката на търговско-банковата гимназия Емилия Иванова.

“Катедра, отстояла своето съществуване въпреки превратностите на времето, благодарение на факта, че в нея е имало преподаватели, готови да отдадат безценното за всеки човек време в името на нея - катедра “Счетоводство и анализ”, прочете в доклада си проф. Снежана Башева, която в момента ръководи 100-годишната катедра.